Economia

BARBERÀ DE LA CONCA

Llum verd a l'ampliació del viver de celleristes

Les obres, que s'iniciaran la setmana vinent, han estat adjudicades per un import de 300.000 euros i es preveu que s'acabin abans de finals d'estiu

L'Ajuntament de Barberà de la Conca ha adjudicat, per un import de 300.000 euros, les obres de la tercera fase d'ampliació del viver de celleristes, finançades en un 80% pel Feder i el 20% per la Diputació. Les actuacions, que es preveu que comencin aviat i que s'enllesteixin abans de finals d'estiu, suposen una millora qualitativa, ja que s'adquirirà maquinària nova –com ara equips de fred i taules de triatge per a l'entrada de raïm– i quantitativa, ja que s'incrementarà la producció, permetent tenir el doble de viveristes. La sortida de raïm també es millorarà, amb l'habilitació d'un magatzem per al producte acabat i d'una zona per a visites i cates. La quarta i darrera fase d'ampliació prevista per al 2012 van encaminades, segons l'alcalde, Ramon Ribas, “a ser un punt d'atracció turístic, amb la creació d'una sala de cata-museu i un restaurant”. Fent balanç dels quatre anys de funcionament, afirma que “el viver s'ha convertit en una eina positiva que dóna un valor afegit als vins de la comarca”.

LA FRASE

El viver s'ha convertit en una eina positiva que dóna un valor afegit als vins de la comarca
RAMON RIBAS
alcalde de barberà de la conca

Tres vivers especialitzats a la Conca

Concactiva gestiona actualment els dos vivers d'empresa que hi ha en funcionament a la comarca: el viver de celleristes de la Conca de Barberà i el viver d'empreses que, actualment, té el 90% d'ocupació. Abans no acabi l'any, però, es posarà en funcionament un tercer viver a la comarca: el dedicat al sector agroalimentari, que ocuparà el primer pis de l'edifici de nova planta que s'ha construït recentment dins la segona fase d'ampliació de Concactiva. Segons explica el gerent, Jordi París, “un cop s'hagi adquirit la maquinària per a la transformació de productes agroalimentaris i ecològics s'haurà d'acabar de definir el projecte per poder adaptar-la als nous espais”. Seguint les mateixes passes que en la posada en marxa dels altres dos vivers, s'obrirà el procés d'un concurs públic d'emprenedors d'aquest sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona
economia

El PIB creix cinc dècimes respecte al primer trimestre i se situa en el 2,9%

barcelona

Aproven el reglament del Formatge Garrotxa amb la distinció IGP

OLOT
economia

CaixaBank guanya 2.675 milions d’euros fins al juny, un 25,2% més

barcelona
economia

El BBVA frega els 5.000 milions de benefici el primer semestre en plena opa al Sabadell

madrid