Economia

Brufau, Piqué i Ibarretxe participen en la trobada empresarial del Pirineu

La 22a edició de la trobada analitza aquesta setmana quin és el sector millor situat per liderar la sortida de la crisi a Catalunya

La Seu d'Urgell es prepara per acollir la setmana vinent la 22a edició de la Trobada Empresarial del Pirineu, una cimera que s'ha convertit ja en tot un clàssic i que serveix per prendre la temperatura del sector empresarial del país. I, si hem de fer cas del tema escollit per a aquest any, hi ha ganes de reaccionar i superar la crisi: Volem créixer! Mercat local o mercat global. En la presentació de la trobada, Ramon Roca, va explicar que el sector empresarial té clar que vol créixer, “però no sap cap a on”. En la trobada s'analitzaran quins sectors estan més ben situats com a motors de sortida de la crisi, des de l'energètic fins a l'aeronàutic o l'agroalimentari, així com la internacionalització de les empreses des de la seva dimensió local.

Així, els ponents d'aquest any són el president de Repsol YPF, Antoni Brufau; el de Vueling, Josep Piqué; el president d'Agbar, Àngel Simon; el confundador de Mediapro i la Sexta, Tatxo Benet, i el fundador i president de la Corporació Agropecuària de Guissona, Jaume Alsina, entre altres. Brufau participa també en nom de Global Lleida, el nou ens creat aquest any a les terres de Ponent i que unifica els patronats i serveis de promoció econòmica de la Paeria, la Diputació, la Universitat de Lleida i sectors empresarials de Ponent.

Les jornades, que seran inaugurades pel president Artur Mas, també comptaran amb la participació d'un economista de prestigi, el professor de la Universitat de Colònia i assessor del govern d'Angela Merkel, Jürgen Donges, i de l'expresident del govern basc i professor visitant de la Universitat d'Amèrica Llatina, EUA i Londres, Juan José Ibarretxe. El president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, també serà un dels ponents en el debat sobre la internacionalització dels negocis locals com a dirigent d'una de les marques més internacionals de Catalunya, el Barça.

LA XIFRA

370
persones
s'havien inscrit a principis de setmana en les jornades, que se celebren dijous, divendres i dissabte.

Remuntar el vol i escollir un objectiu

La darrera edició de la Trobada Empresarial del Pirineu es va celebrar el juny del 2010 a Andorra i el seu tema central anava amb un interrogant: Remuntem el vol? Segons els organitzadors, ara ja no es tracta només d'injectar optimisme als empresaris en una situació econòmica difícil, sinó de marcar ja la direcció de sortida i quines seran les millors oportunitats que s'hi generaran i l'accés als mercats globals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.