Economia

Alstom presenta un ERO per a la meitat de la plantilla de Santa Perpètua

UGT i CCOO anuncien una vaga indefinida contra l'acomiadament de 390 treballadors

Els sindicats consideren que aquesta mesura suposarà la pràctica desaparició de la indústria ferroviària a Catalunya

Alstom acomiadarà 390 treballadors dels 792 que té a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), la més important que té a l'Estat.

La multinacional francesa ha presentat aquest dijous un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció per a la meitat seva plantilla de la factoria catalana davant el departament de Treball i així ho ha comunicat als treballadors.

CCOO i UGT ja han anunciat que convocaran una vaga indefinida a la fàbrica de Santa Perpètua. Els sindicats han titllat l'ERO de “totalment innecessari”, argumentant que amb l'expedient temporal actualment en vigor es pot salvar la caiguda de la càrrega de treball actual. L'ERO en vigor finalitza al setembre de 2012 i preveu fins a un 70% de reducció de la jornada, “de manera que la falta de càrrega de treball no suposaria cap problema”.

Els sindicats demanen un pla industrial que defineixi quina empresa es vol en el futur, quin tipus de productes es fabricaran i, una vegada definit aquest escenari, començar a parlar de la plantilla. Segons UGT, la plantilla necessària per portar a terme el projecte serà, “amb tota seguretat, una plantilla com l'actual, molt lluny de la que pretén l'empresa”. Pel sindicat, l'acomiadament de la meitat dels treballadors “comportaria a curt termini la pràctica desaparició de la indústria ferroviària a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.