La cooperativa de Villar guardonada internacionalment
L'entitat fabrica cada campanya més de cinc milions i mig d'ampolles de vi
La Cooperativa Agrícola El Villar, ha obtés el certificat de qualitat Internacional Food Standard, després que l'auditoria AENOR, verificara la validesa del sistema de gestió de qualitat i seguretat alimentària implantat.
Aquest sistema de qualitat, es basa en la política de qualitat aprovada pel Consell Rector d'aquesta empresa cooperativa, amb l'objectiu de satisfer la clientela i oferir els millors productes al conjunt de consumidors.
La Cooperativa Agrícola es va constituir ara fa 40 anys com a resultat de la fusió de les quatre cooperatives existents fins aleshores en la localitat. Des dels seus orígens, aquesta entitat, ha estat pionera en l'elaboració de vins blancs valencians d'indubtable qualitat.
En l'actualitat, la producció anual de les bodegues El Villar, se xifra en 5.500.000 ampolles de vi i la consecució d'aquest certificat, ajuda a ser considerada com a una de les bodegues més importants de les comarques d'interior del País Valencià.
Cal pegar un pas endavant
Pere RossellEls components del Consell Rector de la Cooperativa, sempre han explicat en públic i en privat que gràcies a la compra de vins italians, que la cooperativa pot continuar fabricant el volum de litres de vi que necessita per nodrir el mercat. Sempre m'han impactat aquestes declaracions i, més encara, quan s'afig que comprar el vi fet, resulta més barat que haver de fabricar-lo.
Sincerament, la Cooperativa pense que s'equivoca quan deixa de banda els productors villarenses i de part de la comarca, quan deixa perdre hectàrees i hectàrees de producció de raïm i quan no es preocupa en promocionar la cooperativa de segon grau consistent en formar llauradors per al conreu de la major part del terme possible.
Hi ha interessos; clar que hi ha interessos. Sobre tot dels llauradors més forts i més joves, per sobre aquells que han decidit —per una raó o per altra— abandonar les terres dels seus pares a mans de la improducció. No és un bon camí deixar els camps abandonats i, la cooperativa, hauria de promoure el conreu en comú, com a pas previ a la sectorialització del terme. Cal fer un pas endavant i no haver de comprar tant de vi de l'exterior.