Agricultura
La Fageda és la millor en vaques frisones
La Fageda de Santa Pau està considerada la millor explotació de vaques frisones de l'Estat espanyol, segons la Confederació d'Associacions de Frisona espanyola (Conafe). Aquesta entitat elabora un rànquing de les explotacions de més de 200 caps de bestiar a tot l'Estat, sobre una població total estimada de més de mig milió de vaques frisones. S'hi analitza l'índex de mèrit genètic total, que mesura la qualitat de les vaques frisones seguint paràmetres científics, essencialment les propietats morfològiques, la bona disposició del braguer i de les cames, el recompte cel·lular que indica de la puresa de la llet i el percentatge de greix i proteïnes a la llet, entre d'altres. Les vaques que n'obtenen un bon índex, com les de La Fageda, donen més llet, de millor qualitat i tenen una vida productiva més llarga. La granja de La Fageda té cap a 500 caps de bestiar i produeix dos milions de litres de llet a l'any.