societat
El segon tast de vins al Puigmal torna a ser un èxit
Unes dues-centes persones van participar en la pujada a un dels cims més característics de Catalunya, un ascens que té com a objectiu situar els vins de l'Empordà al sostre de Girona
Prop de dues-centes persones van participar en el II Tast de Vins d'Alçada que es va celebrar al Puigmal (2.909,6 metres), un dels cims més característics de Catalunya. És el segon any que el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà organitza aquest tast en aquest singular paratge. I en aquesta ocasió, catorze cellers gironins van prendre part en l'esdeveniment, que té com a objectiu situar els vins de l'Empordà al sostre de Girona. En la iniciativa hi va col·laborar el Club Alpí Palamós.
L'agost de l'any passat es va dur a terme el I Tast d'Alçada al Puigmal i l'èxit de la proposta, en què també hi van participar 200 persones, va animar la DO Empordà a proposar una altra edició, i, a més, es va ampliar el nombre de cellers participants (en l'edició anterior n'hi van participar tretze).
La DO Empordà va obrir la convocatòria a totes les persones que hi vulguessin participar. I el repte no va ser fàcil: tres hores d'ascens i dues de descens. Es van fer dues sortides: una, a tres quarts de sis del matí des del camp de futbol de Palamós, i l'altra, a dos quarts de set des de l'aparcament d'entrada a Besalú. Des dels dos punts es va sortir en vehicles particulars fins al coll de la Fontalba.
A les vuit del matí es van fer les inscripcions, el repartiment de material i l'esmorzar. A quarts de nou va començar la pujada al cim i un cop a dalt es va fer el tast de vins. El dinar també es va fer al Puigmal i a les quatre de la tarda va començar el descens.
Els cellers que van participar en l'ascensió van ser: Bodegas Trobat, Arché Pagés, Can Sais, Cooperativa d'Espolla, Gelamà, Martí Fabra, Cooperativa de Garriguella, Empordàlia, Mas Pòlit, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.