Economia

Miquel Alimentació és ara el distribuïdor de la cervesa Yanjing

És la vuitena companyia productora de cervesa del món

Miquel Alimentació Grup, amb seu a Vilamalla, ha aconseguit la distribució en exclusiva a l'Estat espanyol de la cervesa xinesa Yanjing, la cervesa més popular del país asiàtic –ocupa un 85% del mercat de Pequín– i la vuitena companyia productora de cervesa del món. El grup Yanjing fabrica més de 20 varietats de productes i exporta als Estats Units, Itàlia i el sud-est d'Àsia.

Per volum, la Xina és avui el major productor mundial de cervesa, i Yanjing és la companyia líder del país. Situada al districte de Shunyi, al nord-est de Pequín, la seu del grup Yanjing ocupa una superfície de 890.000 metres quadrats del total de 2,8 milions de superfície de què disposa el grup, distribuïts en 40 fàbriques. Posseeix un capital de 350 milions d'euros i una plantilla de 33.500 empleats.

L'any passat, la producció d'aquest grup va superar els 5 milions de quilolitres.

L'acord per a la distribució en exclusiva a l'Estat el va signar Ramon Miquel Vilanova, vicepresident i conseller delegat de Miquel Alimentació Grup, i Dai Yongquan, vicepresident del Grup Yanjing.

A més de l'acord amb Yanjing, Miquel Alimentació ha arribat a un altre acord amb la companyia número u del rànquing de distribuïdors alimentaris a la Xina. Gràcies a aquest acord, la companyia gironina ha entrat de ple al mercat xinès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.