Economia

La Generalitat xifra en 5.803 milions la inversió a Catalunya per al corredor

Recoder presenta el full de ruta per a la construcció de la infraestructura, que s'ha d'acabar al 2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat considera que fer arribar l'AVE a la frontera francesa, desdoblar el tram ferroviari Vandellòs - Tarragona i la connexió amb el port de Barcelona són prioritats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha xifrat en 5.803 milions d'euros la inversió que necessita el tram català del corredor mediterrani. El conseller creu que aquesta xifra se situa en uns 1.200 milions menys que els càlculs del ministeri de Foment, “més generals”. “Volem que aquesta diferència ajudi a acabar les actuacions en el termini previst”, ha dit Recoder davant la premsa, que no ha oblidat subratllar que són temps d'austeritat pressupostària.

El conseller ha presentat aquest dijous el “full de ruta català” per a l'eix ferroviari, en el qual s'estableixen les infraestructures que hauria d'incloure el projecte final i es marca un calendari per al seu funcionament i entrada en servei.

Recoder considera que entre 2012 i 2013 hauria d'acabar de construir-se la línia d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, el desdoblament del tram únic ferroviari de la línia convencional entre Tarragona i Vandellòs, i l'accés provisional al port de Barcelona.

En aquest sentit, Recoder ha marcat com a data límit el 2020 per acabar la connexió del corredor mediterrani amb Lleida, i així completar la connexió mitjançant ample de via europea amb la frontera francesa de totes les capitals de província catalanes.

La Comissió Europea va establir dimecres el corredor ferroviari mediterrani, que unirà Algesires i França pel litoral de llevant, com a infraestructura prioritària entre 2014 i 2020. Està previst que la infraestructura suposi una inversió total de 49.800 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona