Economia

Serra i Mota fa cent anys adaptant la tradició a les noves demandes

L'empresa xarcutera de la Cellera de Ter produeix cada any cinc tones i mitja de productes elaborats

El 15% de la producció es destina a l'exportació

Serra i Mota, l'empresa xarcutera ubicada a la Cellera de Ter, celebra el centenari de la seva fundació apostant per l'adaptació a les noves demandes del mercat i mantenint l'aposta per la qualitat dels seus productes. Amb un equip humà format per un centenar de persones, “intentem ser especialistes de la xarcuteria del passat per passar-la a la modernitat”, afirmava ahir el director general de Serra i Mota, Jordi Serra, després d'explicar com les exigències del mercat han fet que els darrers deu anys destinessin esforços per mantenir la qualitat en productes envasats i llescats, que són els que més demanda tenen avui en dia. En aquest sentit, i de cara a la primavera del 2012, Serra i Mota estudia llançar al mercat uns “packs per a singles”, envasos amb sobres d'uns 50 grams de pernil, pollastre... destinats a àpats individuals.

Tot i que els darrers anys Serra i Mota s'ha introduït de manera important com a marca blanca en grans empreses estatals, Jordi Serra insisteix que aquesta línia de producció complementa el mercat històric de l'empresa, que és el minorista, la xarcuteria tradicional, i que és on Serra i Mota té més reconeixement.

El pernil dolç

Serra i Mota és una de les empreses pioneres en l'elaboració i comercialització del pernil dolç a l'Estat i, entre els seus productes estrelles destaca el pernil cuit d'alta qualitat. De fet, “som especialistes en pernil dolç”, manifesta Serra, que apunta també com a producte d'èxit actual el lacón tallat a ganivet.

En total, Serra i Mota produeix un total de cinc tones i mitja l'any de productes elaborats i, malgrat la crisi que afecta l'economia general, es preveu que aquest any facturi un 5% més i que l'any que ve s'arribi als 20 milions d'euros de facturació. Un pla de projecció preveu incrementar també un 20% la facturació d'aquí a dos anys.Serra i Mota, que ocupa el número 11 en el rànquing de vendes en elaborats de productes carnis envasats a l'Estat, és pionera en l'exportació malgrat que “en aquest sector és molt difícil”. Actualment exporta un 15% de la producció i entre els seus clients hi ha Malta, Madeira, Croàcia i França, segons apunta el director general adjunt, Xavier Rigau.

LA FRASE

Serra i Mota vol seguir també pel camí de la gastronomia gironina, que ha triomfat al món
Jordi Serra
DIRECTOR GENERAL DE SERRA I MOTA

LA DATA

1911
Jordi Serra Trill
va fundar l'empresa a Girona i hi va establir els fonaments de la fabricació d'embotits.

LA XIFRA

5,5
tones
de productes elaborats fabrica a l'any l'empresa, cosa que la situa en el número 11 del rànquing de vendes.

‘Detalls de cent anys'

Amb motiu de la celebració del centenari, Serra i Mota ha editat un llibre, Detalls de cent anys, on fa un balanç des dels seus orígens fins a l'actualitat i que inclou també un catàleg dels seus productes. Quan li pregunten com s'ho fa una empresa d'aquestes característiques per tirar endavant en moments de crisi, Jordi Serra afirma: “Treballem molt.” Ell és la quarta generació familiar d'una empresa i Xavier Rigau, el seu nebot, representa ja la cinquena. Tots dos, juntament amb el director de màrqueting, Xavier Bou, i Neus Pañella són els autors del llibre, on s'afirma: “El que més desperta la nostra curiositat i il·lusió és la innovació dels nostres productes.” I recorden que en terres gironines “treballen alguns dels millors cuiners i restauradors del món”. I així, consideren bàsic “aplicar noves tècniques en els processos, adaptar gustos i aromes de tots els continents i conèixer què és el que satisfarà els futurs consumidors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora