Economia

MONTSIÀ

L'obra del gasoducte marí Castor perjudica el sector pesquer

Les confraries de la Ràpita i les Cases d'Alcanar estudien emprendre mesures legals contra Escal UGS

La construcció del gasoducte marí del projecte Castor, que comunicarà el magatzem submarí de gas amb les instal·lacions terrestres, està perjudicant el sector pesquer de les Terres de l'Ebre. Així ho asseguren les confraries de pescadors de Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar, que estudien presentar una demanda contra Escal UGS, la promotora del magatzem de gas.

Concretament, els pescadors es queixen que els han limitat la zona de pesca més del previst. “Havíem pactat que l'àrea de seguretat de la canonada era de mitja milla, però la realitat és que no hem pogut pescar fins a milla i mitja del tub”, ha lamentat el patró major de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Eusebi Rosales.

A més, els pescadors asseguren que tot i respectar la distància de seguretat, hi ha embarcacions a les quals se'ls han trencat les xarxes, ja que han topat amb grans pedres al fons del mar. “El gasoducte marí està a menys de quatre quilòmetres del port de les Cases; mentre han durat les obres gairebé no hem pogut navegar”, ha dit el president de la Confraria de les Cases d'Alcanar, Pau Escala.

Quan el gasoducte marí estigui totalment enllestit les embarcacions hi podran passar per sobre per arribar fins al calador. “No hi haurà cap embarcació que s'atreveixi a passar”, ha assegurat Rosales.

Els pescadors reclamen a Escal UGS que els indemnitze pels danys ocasionats i sostenen que no n'hi ha prou amb el conveni que tenen signat (des de fa un parell d'anys), segons el qual la Confraria de la Ràpita rebrà 400.000 euros en els pròxims cinc anys i la de les Cases 120.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.