Economia

empreses

Castey obre a la Xina una plataforma logística per exportar amb força als EUA

L'empresa de Riudellots de la Selva que es dedica a dissenyar i fabricar productes de cuina preveu tancar l'any facturant uns 10 milions d'euros

L'empresa gironina Castey, que es dedica a dissenyar i fabricar productes de cuina, obrirà a principis del 2012 una plataforma logística al sud de la Xina. El nou magatzem ha suposat una inversió d'1,2 milions d'euros i, segons indica l'empresa, permetrà facilitar i “incrementar exponencialment” les exportacions cap als Estats Units, un dels països amb més volum de negoci en el sector de parament de la llar. Castey preveu fer unes vendes anuals de 2 milions d'euros al mercat americà. Actualment, la firma gironina exporta un 30% de la seva producció a més de 25 països. Castey té una plantilla de 30 persones i preveu tancar l'exercici facturant al voltant de 10 milions d'euros.

Castey ven uns 2 milions de productes anualment. La facturació de 10 milions d'euros suposa “un creixement” respecte al 2010, com concreta la cap de màrqueting, Marta Ministral. Castey va notar els efectes de la crisi econòmica, sobretot els anys 2008 i 2009, però d'ençà d'aleshores ha aconseguit remuntar els números “gràcies a reestructurar el departament comercial i recuperar zones de venda”, indica la cap de màrqueting.

La plataforma logística a la Xina es trobarà a la ciutat portuària de Ningbo, un enclavament proper a Xangai. Segons destaca Castey, la nova plataforma logística “és una Foreign Invested Commercial Enterprise (FICE); és a dir, una empresa comercial d'inversió estrangera amb capital 100% estranger”.

Això permetrà que, des de Ningbo, Castey pugui exportar directament al mercat americà. “Obrir la plataforma logística a la Xina ens permet obrir-nos a nous països, ja que flexibilitza el subministrament i redueix el temps d'entrega de les comandes”, concreta Ministral. Castey preveu que, a principis del 2012, ja se serveixin les primeres comandes amb destí als EUA.

LA XIFRA

1,2
milions
d'euros ha suposat la inversió del nou magatzem al sud de la Xina, a la ciutat portuària de Ningbo.

LA DATA

2012
A principis de l'any
que ve, Castey calcula que ja podrà servir les primeres comandes amb destí als EUA.

LA FRASE

La plataforma permet obrir-nos a nous països, ja que flexibilitza el subministrament
Marta Ministral
cap de màrqueting de castey

Nanses de silicona

Castey es dedica a dissenyar i fabricar utensilis de cuina i productes de cocció amb recobriments antiadherents (cassoles, paelles i des de fa uns dos anys, també coberteria). L'empresa comercialitza al voltant de 600 referències diferents a través de dues marques: Castey, dirigida a un consumidor amb poder adquisitiu mitjà-alt, i Fundix, una marca pensada per als clients més joves. La firma és coneguda, sobretot, per haver incorporat nanses de silicona fixes als productes de cocció. Castey també va ser pionera a l'hora de treure al mercat “una base per a inducció que combina l'alumini i el ferro”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.