Economia

200 impositors de l'Aldea recuperen els estalvis

La cooperativa dóna a la Caixa 700.000 euros de la secció de crèdit per traslladar als titulars

Els afectats necessitaven per recuperar els diners disposar d'un compte amb l'entitat financera

Uns 200 afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit de la Cooperativa agrària han pogut recuperar aquest divendres una part o la totalitat del seus estalvis, atrapats des del passat 1 de desembre. Desenes d'impositors han fet cua des d'altes hores de la matinada davant l'oficina local de la Caixa –que ha rebut aquest divendres 700.000 euros de la cooperativa per retornar als clients de la secció de crèdit– per formalitzar el traspàs dels seus diners a un compte d'aquesta altra entitat bancària.

Tot i el previsible col·lapse que s'intuïa arran les cues organitzades des de les sis de la matinada, l'operatiu organitzat per l'entitat financera –que ha triplicat el personal de l'oficina, de quatre a dotze, de forma extraordinària– ha permès canalitzar bona part dels traspassos que han permès als dos centenars d'afectats poder tornar a disposar de tots els estalvis, en el cas dels comptes amb fins a 1.000 euros, i d'aquesta quantitat més la meitat restant pels que hi tenien quantitats superiors.

Un primer contingent de 500 dels 996 afectats amb comptes a la vista han hagut d'acudir durant la setmana a les oficines de la secció de crèdit per certificar els seus compte. Per poder accedir de forma efectiva als seus diners, a més, havien de disposar d'un compte a la Caixa. L'entitat financera estava preparada, aquest divendres per formalitzar-ne uns 400 –alguns dels afectats també en són clients– i disposava ja de 700.000 euros de la cooperativa per transferir als impositors que, finalment, no han pogut cobrar els seus diners en un xec o efectiu, com havien apuntat algunes fonts.

Segons fonts de la Caixa, les operacions de traspàs s'han desenvolupat amb normalitat tot i que alguns titulars de comptes a noms d'empreses o societats no han pogut finalment disposar dels seus diners perquè se'ls ha requerit més documentació sobre titularitat. “En alguns casos faltava documentació i això ho han de formalitzar a la cooperativa”, ha assenyalat la responsable de comunicació de l'entitat a Tarragona, Núria Velasco.

Finalment, la sucursal ha tancat portes a les tres de la tarda, l'hora habitual, després de quedar buida. “La gent pot continuar venint a partir de dimarts vinent”, ha afegit.

El bloqueig de comptes de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea va afectar 1.190 comptes –5.645,468 milions d'euros en total–, dels quals 996 –per valor de 1.348,863 milions d'euros– són a la vista i, la resta, 194 –4.288,513 milions d'euros– a llarg termini. El passat divendres, el departament d'Economia i Coneixement va anunciar que els impositors dels comptes a la vista afectats podrien recuperar tots o part dels seus estalvis aquest divendres després que la cooperativa recuperés 400.000 euros en actius financers i les cooperatives del territori recompressin hipoteques i crèdits per valor de 700.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Els viatgers del metro de Barcelona s’enfilen un 4,8% al juny

Barcelona
economia

Els empresaris del Vallès Oriental adverteixen de la manca de professionals a mitjà termini

Granollers
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona