Eserp celebra els seus 25 anys portant la seva formació a Girona
L'escola de negocis Eserp ja acumula un quart de segle de vida -tot i que els seus orígens històrics es remunten al 1881- i ho celebra ampliant la seva presència al territori. En concret, l'escola ofereix, des d'aquest curs, un màster en direcció d'empreses familiars i pimes a Girona, al qual hi vol afegir un d'específic sobre gestió sanitària organitzat conjuntament amb empreses i associacions d'aquest sector com ara la firma SG Solucions i la Clínica Bofill. A més, Eserp ha arribat a un acord amb l'Associació de Joves Empresaris de la capital gironina per impartir formació als seus socis.
L'escola de negocis, amb seu a Barcelona i delegacions a Madrid i Palma de Mallorca, segueix creixent a pesar de la crisi. El seu director, José Daniel Barquero, explica: “Cada any tenim entre un 8% i un 12% més d'alumnes perquè la nostra oferta formativa també creix.”
Això sí, la crisi sí que ha obligat, reconeix Barquero, a fer canvis en els continguts formatius: “Quan tot anava bé, els continguts podien ser més generalistes, però ara cal més especialització, els alumnes busquen cada vegada més una formació que els ajudi a tenir una sortida laboral immediata.” A més, pel director d'Eserp,“els valors també han canviat, la filosofia capitalista de l'usar i tirar ja no pot seguir”.
Entre els màsters més demanats pels més de 4.000 alumnes que passen cada any per les aules d'Eserp -tant les físiques com les virtuals-, destaquen el màster oficial d'auditoria de comptes, el de direcció de màrqueting i el de direcció de relacions públiques. Però també creix l'interès pels quatre màsters que l'escola de negocis ofereix íntegrament en anglès, una via, explica Barquero, “que ens permet captar alumnes de tot el món”.
A més, la institució ha estat una de les pioneres a afegir a la seva oferta un màster en xinès que s'adreça sobretot a empresaris xinesos que vénen per explorar les opcions de vendre productes fabricats aquí a la Xina. “Ja hi tenim 28 alumnes i està tenint molt bona acollida”, destaca Barquero. A més, Eserp també ha posat en marxa una escola de mandarí destinada a nens i nenes adoptats, així com a fills d'immigrants xinesos que parlen altres dialectes. “Aquí tenim el suport del govern xinès”, destaca.
On sí que s'està notant l'impacte de la crisi, explica el director d'Eserp, és en la formació a empreses. “Estem fent els mateixos cursos però amb menys pressupost.” Amb tot, l'escola de negocis preveu facturar 10 milions el 2011.