Economia

AMADA GARRIDO

REGIDORA D'INDÚSTRIA, COMERÇ, TURISME, OCUPACIÓ, FESTES I PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE SILLA

“Amb la rebaixa de taxes ha augmentat la participació”

Per a la regidora, l'edició de la Fira de Sant Sebastià d'enguany marca una fita important per al futur

La regidora d'Indústria i Comerç, Amada Garrido, parla de la XIII Fira de Sant Sebastià, que omplirà de casetes i visitants els carrers cèntrics del poble el proper cap de setmana. La Fira comercial, agrícola i d'alimentació més coneguda de la comarca comença el divendres dia 20.

Com es planteja la Fira d'enguany?

Quant a participació dels comerciants és més o menys la mateixa que l'any passat, exceptuant l'eliminació de deu casetes que corresponien a l'Ajuntament. Entre comerços i empreses són un total de 97. Per altra banda, quant a nombre de visitants, esperem que no siga inferior als últims anys. Els veïns de Silla acudiran sense cap dubte i, tenint en compte que la Fira de Sant Sebastià es cada any més coneguda, el nombre de forasters també augmentarà.

Heu notat més participació per la baixada de preus dels estands?

Sí, s'ha notat molt la participació després de donar a conèixer la rebaixa en els preus de les casetes. En aquesta època de crisi havíem d'ajudar als comerciants d'alguna manera i aquesta iniciativa s'ha rebut amb entusiasme.

Quina és la proporció de comerços locals i comerços que venen de fora?

Doncs, voldria destacar la gran participació de comerços locals que s'ha aconseguit enguany, sobre tot per la rebaixa de les taxes de les que parlàvem. A més, els comerços que vénen de fora són també els habituals de la Fira. Per exemple, tindrem els embotits de Salamanca i l'estand del polp perquè torna novament la zona de tapes on hi haurà, a més, la participació de cinc restaurants del poble. Tenim també la Vela Llatina i la Dança dels Porrots, molt tradicionals d'aquesta Fira.

Quins són els canvis més significatius a la XIII Fira de Sant Sebastià, respecte dels anys anteriors?

Contem amb la participació del centre associatiu i això suposa la realització d'activitats alternatives on el món associatiu a volgut participar, a diferència d'altres anys. A més, el Club Taurí farà una exposició, les Falles d'El Molí i Reis Catòlics participaran amb balls de dansa valenciana i tindrem, a càrrec de la Diputació Provincial de València, un tren turístic que farà un recorregut fins al Port. És clar que parlem d'una fira comercial, agrícola i d'alimentació però hem volgut donar cabuda a altre tipus d'associacions. Podem dir que hi haurà un poquet de tot. Tot i això, la resta continua sent com els anys anteriors.

És veritat que abans de Nadal varen estar a punt de suprimir la Fira? Com hauria reaccionat el veïnat?

Això no s'ha dit mai per part del Govern municipal, s'han escoltat rumors però per la nostra part mai hem dit res al respecte. Potser degut a la falta de declaracions com “la Fira continua” es va entendre d'aquesta manera, però mai s'ha dit que anàrem a suprimir-la. No podríem fer-ho perquè la indústria i el comerç local han de comptar amb el suport de l'Ajuntament. Encara que si és veritat que serà més austera que altres fires, hem intentat fer allò principal, sense cap despesa innecessària.

Per què en una fira comercial, agrícola i d'alimentació s'ha centrat tant el programa en el món dels bous?

Açò ha sigut una mala interpretació de qui haja volgut fer-la. La Fira no s'ha centrat en el bous de cap manera, sinó que una associació, en aquest cas el Club Taurí (com haguera pogut fer-ho qualsevol altra), ha volgut fer una exposició taurina i un conjunt d'actes que han tingut cabuda dins del programa principal, però tal i com l'haguera tingut altre col·lectiu. A més, aquestes activitats les han proposat i organitzat des del mateix club.

A Silla no es fa cap exposició des de fa molt de temps i la primera que fan és sobre un torero. Per què? No hi ha res més que exposar al poble?

Aquesta exposició, com ja he dit, ha sigut iniciativa del propi Club Taurí, no té res a veure amb la intenció de l'Ajuntament. Hem donat lloc a les seues propostes com ho hauríem donat ha qualsevol altre suggeriment coherent.

I, per què l'exposició es fa al Museu d'Història i Arqueologia?

Per què no teníem cap altre lloc. La Nau Jove està ocupada per Didàctic, a la Casa de la Cultura ja hi ha una exposició, doncs no teníem altra opció per què, desgraciadament, no tenim més llocs on poder fer exposicions de qualsevol tipus o índole.

Finalment, hi ha lloc per als infants i el col·lectiu més jove en la fira d'enguany?

Per als xiquets si que hi haurà activitats perquè estan a càrrec de l'Escoleta Municipal que també té un estand. El més significatiu és que dissabte de vesprada i diumenge de matí faran un espectacle infantil anomenat “8 patos” de la companyia ¡Palf. Respecte al sector juvenil, els actes els farà l'empresa Didàctic, no estan organitzats per l'Ajuntament. Didàctic ha contractat les instal·lacions de la Nau Jove per aprofitar aquest cap de setmana amb tanta afluència de gent al poble. Una vegada tancada la Fira, el dissabte per la nit, hi haurà monòlegs, discomòbil i DJS convidats per fer que els veïns de Silla gaudeixen de música i entreteniment i, a més, animar a les persones que vinguen de fora a quedar-se al poble unes hores més. D'això es tracta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona