Economia

El 90% dels treballadors de Panrico avala la proposta de mediació del Govern

En total, han votat el 56% dels aproximadament 600 treballadors que Panrico té a Catalunya

Els treballadors accepten rebaixar-se el sou entre un 25 i un 30%

Un 90% dels treballadors que aquest dilluns han participat al referèndum de Panrico han acceptat la proposta de solució del Govern que ha de permetre garantir la viabilitat de la companyia però a canvi de reduir entre un 25% i un 30% el salari dels treballadors. La retallada contempla un topall de 26.000 euros bruts anuals per sota del qual no s'aplicarà. En total, han votat el 56% dels aproximadament 600 treballadors que Panrico té a Catalunya, i d'aquests el 90% han dit sí a la proposta. A la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), un 47% dels treballadors han participat al referèndum, i d'aquests un 88% ha votat a favor de la proposta.

Els treballadors de Panrico han acceptat la proposta de mediació que la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball ha posat sobre la taula davant la impossibilitat d'arribar a un acord entre les parts i davant del risc de tancament de la companyia.

En total han participat al referèndum 353 treballadors, el 56% del total, segons dades facilitades per Panrico. Les votacions s'han realitzat aquest dilluns des de les nou del matí a les cinc de la tarda a Barcelona, Esplugues de Llobregat i Santa Perpètua.

Segons les dades de Panrico, 316 treballadors, un 89,5% han acceptat la proposta de mediació; 10, el 2,8%, l'han rebutja; 26 (7,3%) han votat en blanc i una persona nul.

Els resultats avalen el comitè per signar la proposta, ja que es compleixen els requisits per acceptar la mediació de la Generalitat, com ara que la proposta sigui aprovada per la majoria dels treballadors que votessin, tant a Santa Perpètua com a tot de Catalunya.

La UGT ha reclamat a la direcció de Panrico que assumeixi l'esforç realitzat per la plantilla i mantingui el seu compromís de garantir la viabilitat de la planta de Santa Perpètua de Mogoda i els llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.