Economia

maresme

El turisme ocupa més del 40% de treballadors de la zona de l'Alt Maresme

El 2010 hi van treballar 16.500 persones i va deixar 1.348 milions de benefici

La suma de sol i platja amb l'oferta complementària, bàsica per al futur

El Maresme no sortirà de la crisi si no és amb l'ajuda del turisme. Un estudi sobre l'impacte econòmic de l'activitat turística a la comarca presentat ahir al Tecnocampus de Mataró avala la importància del sector, l'únic que ha continuat creixent i generant riquesa. El document, elaborat per la Diputació i amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona, constata la històrica separació entre el nord de la comarca –seu indiscutible del turista estranger– i el sud –visitant de dia i segona residència– i denota cert protagonisme d'una capital, Mataró, que treballa per fer-se un lloc dins l'oferta complementària.

Pel que fa a les xifres, les dades del 2010 recullen que el turisme va donar feina a 16.500 persones (en el cas de Calella, Santa Susanna, Pineda i Malgrat, a més del 40% dels treballadors) i va deixar 1.348 milions de benefici. Els responsables de l'estudi avaluen com una “oportunitat” la proximitat a Barcelona i asseguren que la posada en marxa de la nova marca Costa de Barcelona serà molt beneficiosa per al Maresme.

En tot cas, l'especialització i la singularitat de la zona, “amb un cúmul d'ofertes basades en la gastronomia, la cultura o l'esport” ha d'ajudar a generar més activitat econòmica al voltant del turisme. Fins al punt que l'escenari futur que es planteja preveu uns bons resultats – fins al 22,5% del PIB comarcal– si es conjuga l'aposta per la qualitat en les infraestructures, l'allargament de la temporada i la creació de nous sectors productius vinculats al turisme. Finalment, en l'acte es va fer entrega de nou distintius més de qualitat turística SICTED a serveis i establiments del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora
Economia

Catalunya creixerà un 2,6% aquest any, segons el BBVA

barcelona
Unió Europea

La inflació a la zona euro es modera una dècima al juny, fins al 2,5%

Barcelona

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona