Economia

Sense incidències als ajuntaments

Si es fa cas només de les dades oficials, la vaga va tenir un seguiment molt heterogeni a les diferents administracions locals

La majoria de ciutadans opten per aparcar els tràmits fins a avui

Els ciutadans es van agafar al peu de la lletra el missatge difós per molts ajuntaments els dies previs a la vaga i ahir, malgrat que la totalitat de serveis estaven garantits a gairebé totes les administracions locals, la majoria d'usuaris van optar per evitar desplaçar-se fins a l'administració de referència per fer-hi algun tràmit. A gran part dels ajuntaments la imatge era força insòlita i les cues habituals de cada dia laborable van deixar pas a un paisatge desolador. “Tots els tràmits urgents, que no podien esperar a demà [avui per al lector] han estat garantits”, explicava una treballadora de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La gran excepció, pel que fa al clima de pau, es va donar a Castelldefels, on el govern del PP i CiU van decidir celebrar el ple municipal tal com estava previst, tot i les protestes ciutadanes.

Pel que fa al seguiment que la jornada de protesta va tenir entre els treballadors de les diferents administracions locals, les xifres oficials indicarien un seguiment desigual, lligat sospitosament al color polític de cada governant. A Barcelona, amb un alcalde de CiU, el seguiment es va xifrar en un 36%. A Badalona, amb un executiu del PP, el percentatge es redueix fins al 20%. En canvi a Santa Coloma de Gramenet, amb una alcaldessa socialista, un 75% dels empleats van decidir quedar-se a casa. Altres ajuntaments que van facilitar dades de seguiment de la protesta van ser Gavà (45,2%), Terrassa (67%), Sant Cugat (38,2%) i Reus (18,25%). Diferents formacions polítiques, com és el cas del PSC i d'ICV-EUiA, van decidir donar per a una finalitat social la part proporcional del seu sou corresponent a la jornada d'ahir. D'altra banda, molts regidors de tot el territori català van optar ahir per sumar-se a les protestes. En el cas de Lleida, nombrosos governants es van manifestar al costat d'algun col·lectiu que habitualment tenen en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.