Economia

Ni a la platja, ni als centres comercials

La vaga no va fer augmentar el públic dels cines oberts i d'altres alternatives d'oci al centre de Barcelona

La important afluència de gent ahir a les platges és la normal en aquests dies de bon temps, diu un treballador

No era fàcil discernir entre la multitud de gent que omplia ahir les platges de Barcelona, sobretot la de Sant Sebastià, qui hi havia anat perquè era dia de vaga general i qui eren turistes que igualment hi haurien anat. O que s'hi havien acostat després que els fallés el pla que tenien (molts museus van tancar). La impressió primera, en tot cas, és que hi havia bastant de turistes. I un treballador de manteniment de les platges ens confirmava la sensació que era el tipus de gent que s'hi pot trobar qualsevol dia: “Tot l'hivern hi ha hagut força gent, i n'he vist que es banyaven cada dia, fins i tot els dies de més fred. Tant els caps de setmana com els dies feiners ve molta gent, sobretot els dies de sol com avui.”

Els museus, ho expliquem en aquestes pàgines, no eren una opció gaire fiable. Els cinemes eren ahir l'opció d'oci cultural amb més possibilitats. Alguns encara no havien obert, quan els vam visitar, com els Lauren Gràcia o els Cinemes Girona, però no hi havia més cartells que els de les pel·lícules que projecten. Els Aribau estaven obrint amb puntualitat, a les 3.45, i els Icària, on vam anar més tard, ja eren oberts, però amb poca gent, “bastant menys de l'habitual, menys de la meitat”, ens van comentar a la porta. De fet, a tot el centre comercial s'hi veia poca gent. Els Cines Maremàgnum també estaven oberts i amb poca gent a la primera sessió. L'encarregat de controlar els tiquets a l'entrada ens va explicar que “ha vingut la gent normal a la primera sessió d'un dijous entre setmana”.

Per arribar-hi vam haver de passar pel pont d'accés des de l'embarcador de les golondrines, en aquell moment col·lapsat per la gent. Un cop més, cal una estadística precisa per saber si és l'habitual. La sensació és que hi havia més gent del normal, però que té a veure amb la quantitat de turistes que ha portat la primavera a Barcelona.

El parc de les Aigües i els jardins Prínceps de Girona també eren plens a les sis de la tarda. Però els grups de població eren també els normals per a un dia feiner assolellat de primavera: nens acompanyats dels pares i jubilats que juguen a petanca o passegen. La vaga no va disparar les estadístiques de consum cultural de la ciutat, ni va provocar un èxode massiu a platges i parcs per passar el dia, ni va omplir els grans centres comercials de gent delerosa d'aprofitar un dia sense feina per comprar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.