Economia

Imatges d'una jornada de mobilització

Moments de tensió a la ciutat de Girona que no acaben, però, en incidents

La vaga general, tot i que no va aconseguir aturar totalment l'activitat a les comarques gironines, sí que va mobilitzar milers de ciutadans. De protestes, se'n van fer arreu de la demarcació i ens han deixat imatges insòlites, tot i que puntuals. I és que el pas dels piquets provocava l'aturada en comerços, bars, restaurants i transport, bàsicament. Però, quan els manifestants giraven la cantonada, tot tornava a la normalitat (fotos de Manel Lladó del centre de Girona –a dalt i a baix, al mig– i del mercat del Lleó). Això no significa, però, que la ciutadania no mostrés el seu rebuig a la reforma laboral que ha impulsat el govern del PP, tal com va quedar clar en la gran manifestació que es va dur a terme a la tarda a la ciutat de Girona.

De manifestacions, se'n van fer en poblacions importants com ara Olot, Ripoll, Lloret i Banyoles. A la capital del Pla de l'Estany, el tall de trànsit a l'avinguda dels Països Catalans va col·lapsar el centre i va deixar una imatge curiosa al nucli de la ciutat.

A Ripoll –vegeu la imatge de baix, a l'esquerra, de Jordi Casas– es va fer una manifestació i a la comarca hi va haver aturades importants, com la del cremallera de Núria i les d'empreses de pes com ara Comforsa.

D'altra banda, a Figueres es va fer palesa la mobilització especialment en el sector de la neteja. La ciutat es va despertar amb els contenidors plens a vessar d'escombraries –com es veu clarament en la foto de baix, a l'esquerra, de Mar Vicente.

La ciutat de Girona va centralitzar els moments de màxima tensió de la jornada. Tot i això, la cosa va quedar aquí, en situacions de tensió, sense pujar al grau d'incidents. Un exemple va ser el que va succeir al centre comercial Hipercor. Els integrants de la manifestació del migdia que va recórrer el centre de la ciutat van arribar fins a l'esmentat centre comercial. Arran de la possibilitat que hi hagués incidents, es van abaixar les persianes, fet que van aprofitar alguns manifestants per llançar pots de pintura a la façana (foto de Manel Lladó). Un altre moment tens es va viure davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol. Va ser durant el recorregut de la mateixa manifestació. La comitiva es va aturar al davant de l'entrada, vigilada per diversos agents antiavalots de la Guàrdia Civil. Els manifestants es van encarar als agents, van picar contra la tanca que envolta la institució i van cridar consignes contra el govern espanyol. Al final, però, l'enfrontament no va anar a més (foto de Manel Lladó).

A. Puig



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.