Economia

Almussafes aprova una moció en defensa de l'agricultura valenciana

La proposta conjunta dels tres grups municipals aposta pel mòdul zero, l'exempció de l'IBI rústica i els crèdits bonificats, entre altres qüestions

Davant de la situació límit que patixen els professionals del medi rural, els tres grups municipals de l'Ajuntament d'Almussafes van aprovar, durant la sessió plenària celebrada dimarts passat dia 3, una moció de defensa de l'agricultura en què s'insta a les administracions estatals i autonòmiques a afavorir la posada en funcionament de diferents instruments que contribuïsquen al manteniment i millora de l'esmentada activitat, una de les pedres angulars sobre les quals se sustenta l'economia.

Per això, en la proposta se sol·licita al Consell de la Generalitat Valenciana que liquide urgentment els deutes pendents corresponents a les ajudes concedides als agricultors durant els anys 2010 i 2011 i al Govern d'Espanya que modifique la Llei d'Assegurances Agràries Combinats, perquè incorpore una assegurança d'ingressos d'explotació que cobrisca les pèrdues no controlables per l'agricultor.

Així mateix, Bloc Compromís, PP i PSOE sol·liciten a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació que realitze els informes pertinents sobre els danys i pèrdues patides pels agricultors per motiu d'afonament de preus de les produccions agrícoles o per efectes de les condicions climàtiques adverses perquè servisca de justificació per a l'aplicació, per part del Ministeri d'Hisenda, del mòdul zero en la declaració del IRPF a tots aquells agricultors i ramaders que han patit l'afonament dels seus preus o els efectes de les condicions adverses derivades del clima durant l'any 2011.

La proposta també incidix en la necessitat aplicar l'exempció de l'Impost de Béns Immobles (IBI) rústic per a tots aquells termes municipals de la Comunitat Valenciana on s'hagen registrat gelades d'importància en els anys 2011 i 2012 i la condonació del pagament de deu quotes de la Seguretat Social dels treballadors autònoms del sector agrari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.