Valoren els millors vins de vint-i-un cellers gironins
Els ‘sommeliers' dels principals restaurants de la demarcació escullen els millors vins de la DO Empordà
Els guardonats dels premis Arrels es coneixeran d'aquí a quinze dies
Els millors vins de vint-i-un cellers de la denominació d'origen (DO) Empordà i d'un celler convidat de la Catalunya Nord van ser ahir a Sant Martí d'Empúries per participar en un tast a cegues convocat pels organitzadors de la fira vitivinícola professional Arrels del vi, que se celebrarà el 26 i 27 de maig a Sant Martí d'Empúries. En total, es van analitzar 41 vins i el jurat, dirigit pel sommelier del Roser 2, Rafel Sabadí, estava format per tretze sommeliers dels principals restaurants de la demarcació de Girona, entre els quals hi havia Carles Aymerich, sommelier del Celler de Can Roca, Ramon las Heras, de les Cols, i Alex Peiró, del Casamar.
El nom dels guardonats amb els denominats Premis Arrels es coneixeran d'aquí a quinze dies –el 12 de maig, al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries–, tot i que la presentació oficial tindrà lloc en el marc de la fira professional. Els premis s'atorguen a les categories negre, blanc i dolç i els guanyadors respectius de l'any passat van ser els caldos S'Alou 2007, Quinze Roures 2009 i Garnatxa d'Empordà 2009.
Els cellers que han participat en el concurs d'enguany són: AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra/Masia Carreras, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Roig Parals, Sota els Àngels, Terra Remota, Terrer d'en Tassis, Vinyes dels Aspres, Vinyes d'Olivardots, Vinyes i Cellers Mas Llunes, Cooperativa Agrícola de Garriguella i el celler convidat de la Catalunya del Nord, la Nouvelle Donne, un petit celler del Rosselló que pertany a la AOC Cotes du Roussillon Villages.
LA XIFRA
Un gironí, a la final de ‘La Nariz de Oro'
Un sommelier de Palafrugell, Adrià Castells, del restaurant Bar Kosa Bistró, s'ha classificat a Barcelona per participar en la final del concurs La Nariz de Oro que enguany arriba a la vint-i-unena edició. El concurs premia el sommelier capaç de distingir un vi en una copa negra, guiat només pel seu olfacte. En la semifinal que es va celebrar a Barcelona hi havia setanta professionals, dels quals set eren gironins, que van tastar més de 40 vins. La final se celebrarà al mes de juny a Madrid.