Economia

Point.P vol acomiadar la meitat de la plantilla

A les comarques gironines, l'ERO d'extinció afecta 44 dels 96 treballadors i suposa el tancament de quatre centres de l'empresa dedicada a la venda de material de construcció

L'empresa dedicada a la venda de material de construcció Point.P, que disposa actualment d'onze punts de venda arreu de les comarques gironines i d'una plantilla arreu del territori català de 282 persones i vuit més al País Basc –és a dir, un total de 290 treballadors–, ha presentat un ERO d'extinció de pràcticament la meitat dels contractes. Així ho van confirmar ahir fonts del sindicat UGT, que van indicar que dels 140 treballadors que serien acomiadats 44 són a la demarcació de Girona, on actualment hi ha una plantilla de 96 persones. Segons les mateixes fonts, la mesura implicarà també el tancament de quatre punts de venda: Sarrià de Ter, Santa Coloma de Farners, Puigcerdà i Palafrugell.

Més accions

Aquests tancaments s'afegirien als que des del gener passat l'empresa ja ha anat fent –Ripoll, Banyoles, l'Escala, Calonge i Roses–, però que encara no havien suposat l'acomiadament de cap treballador, ja que aquests havien estats recol·locats. Si l'expedient que s'ha presentat a Madrid continua endavant, suposarà també, entre altres coses, l'aplicació de mesures de rebaixa lineal dels salaris dels treballadors que continuïn en la resta d'establiments. Segons les mateixes fonts, continuarien oberts, segons sembla, els de Santa Cristina d'Aro, Llançà, Figueres, Olot, Salt, Maçanet de la Selva i Torroella de Montgrí. “Som coneixedors que la situació és com és, però també som coneixedors que Point.P forma part d'un grup molt potent”, afirmaven ahir des del sindicat, amb referència a la multinacional francesa Saint Gobain. “Acomiadar la meitat de la plantilla és una mesura molt dràstica i per això hem demanat ara més informació per fer-ne una valoració certa”, sosté el sindicat, que, a més, recorda que si es du a terme l'expedient de regulació d'ocupació cal saber com quedaran els centres de treball que continuïn oberts i quina serà la seva viabilitat d'aquí a un any. “Tenim molts dubtes, i per això hem demanat més informació de l'estat econòmic de l'empresa”, hi afegien. Des del sindicat es va aprofitar, un cop més, per denunciar la reforma laboral, “que no fa més que destruir llocs de treball”.

Point.P té la seu central a Montmeló i, a banda dels punts de venda a la demarcació de Girona, disposa de nou punts més a Barcelona, dos a Lleida i a Bilbao.

LA XIFRA

44
dels 96
treballadors que hi ha a les comarques gironines seran acomiadats. Arreu de Catalunya, seran 132.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.