Economia

La multinacional belga Katoen Natie inverteix 50 milions a Tarragona

Líder mundial en el sector de la logística, ahir va inaugurar la segona planta al Camp de Tarragona

Reclama la connexió ferroviària d'ample europeu

Com que l'anunci d'una inversió milionària a Tarragona “és una molt bona notícia en els temps difícils que corren”, el gerent de la multinacional belga Katoen Natie Ibérica, Geert van Kerckhove, es mostrava ahir molt satisfet, poques hores abans d'inaugurar la seva sego-na planta a Tarragona. Aquesta empresa, líder mundial en serveis de logística i distribució, i especialitzada en el sector petroquímic, va inaugurar una nova terminal al polígon industrial Entrevies de Tarragona, que s'afegeix a la que ja té des de l'any 1998 a Constantí, també al Tarragonès.

En les noves instal·lacions hi han invertit 10 milions d'euros, però la previsió és abocar-hi fins a 40 milions més en els pròxims dos anys. Com que els terrenys de Constantí els havien quedat petits i no oferien possibilitats de creixement, fa cinc anys Katoen Natie va adquirir un solar de 8 hectàrees al polígon Entrevies, on ha construït una nau de 13.000 metres quadrats, amb una seixantena de sitges per emmagatzemar polímers a granel. Ara hi treballen una quinzena de persones, però la previsió és que es creïn entre 50 i 80 llocs nous de treball.

Katoen Natie està especialitzada en productes petroquímics, però també opera com a distribuïdora de química fina, béns de consum, automoció i commodities. La companyiava néixer a Bèlgica fa 150 anys. Les xifres que expliquen el seu volum de negoci són importants: té 155 terminals repartides en 30 països, que sumen gairebé cinc milions de metres quadrats de magatzems; dóna ocupació a més de 10.000 treballadors; és la responsable del transport de 34.000 milions de tones en el comerç mundial i tenen una facturació anual d'un bilió d'euros. De tots aquests grans números, les plantes de Tarragona en generen també una bona part: les terminals de Constantí i Tarragona mouen 600 milions de tones, facturen 15 milions a l'any i donen feina a uns 140 treballadors.

Davant de la situació de crisi econòmica, Geert van Kerckhove va avisar ahir que la indústria lo-
cal haurà d'estar “preparada” per ser més competent i que la clau són els productes de valor afegit. “Menys volum i més valor, a través de la recerca”, va dir el gerent de Katoen Natie, a la Cambra de Comerç de Tarragona.

LES XIFRES

40
milions
invertirà la companyia en la planta de Tarragona els pròxims dos anys, que se sumen als 10 ja invertits.
600
milions de tones
distri-bueix cada any des de les seves instal·lacions de Constantí i Tarragona.
1.000
milions d'euros anuals factura Katoen Natie entre les 155 terminals que té repartides en 30 països.

“Tarragona pot ser la capital logística de l'Estat”

La companyia Katoen Natie es va instal·lar fa catorze anys al Camp de Tarragona atreta per la potent indústria petroquímica i les infraestructures: “Hem invertit a Tarragona perquè és un clúster molt important de la petroquímica; té el port amb entrada de grans fluxos d'importacions, sobretot de productes petroquímics, i té un teixit empresarial important”, va destacar ahir el
seu gerent Geert van Kerckhove. Ara estan disposats a invertir en el territori 50 milions d'euros més –en la seva primera planta de Constatí
ja hi han gastat 60 milions, des del 1998–, però per apostar pel Camp de Tarragona diuen que és necessari aconseguir la connexió ferrovià-ria d'ample europeu. D'a-questa manera, “Tarragona pot ser la capital logística de l'Estat”: “El port de Tarragona ja està un molt bon nivell, ara només cal que tingui la connexió internacional, segons Fernan Huts, president de la multinacional belga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona