Economia

Neix Gastrònoms, una empresa que fa plats d'alta cuina per a restaurants

L'empresa, amb seu a Castelló d'Empúries, crea plats de cinquena gamma

 Els xefs només han de donar-hi el toc personal abans de servir-los

Gastrònoms és el nom d'una empresa de nova creació que s'ha instal·lat a Castelló d'Empúries i neix per satisfer la creixent demanda de productes culinaris per a la restauració. L'empresa cuina plats de cinquena gamma per a restaurants d'alta cuina, de manera que els xefs només han de donar un toc personal al plat abans de servir-lo.

Dirigida pel cuiner Jordi Margall i Sònia Faixó, l'empresa ja té més de trenta referències en el seu catàleg –de moment l'únic que no toca són les postres– i treballa amb distribuïdors de Catalunya i el País Valencià i exporta els seus plats a Bèlgica. A més, té previst obrir nous mercats a França i Holanda. Els seus plats arriben principalment a la restauració, però també a alguna carnisseria i altres empreses.

La companyia ha invertit un milió d'euros per posar-se en marxa i aposta per un tipus de cuina artesana amb productes de qualitat. Disposa en aquests moments de catorze treballadors de manera continuada i hi ha previstes noves incorporacions per a la temporada d'estiu que s'espera que tinguin continuïtat per a la resta de l'any si les expectatives per a l'exportació es compleixen. “Calculem que podríem arribar a tenir uns 24 treballadors a final d'any”, va assegurar Faixó.

Gastrònoms, que oficialment es va inaugurar el 17 de maig passat, va rebre el premi Emprenedor Alt Empordà 2010 quan encara era projecte sobre paper. Es tracta d'una iniciativa d'emprenedoria complexa que “ha requerit molt temps per passar-la del paper a la realitat”. Les noves instal·lacions de la cuina central de Gastrònoms permeten una gran diversitat de plats, volum de producció adequat i òptim control de qualitat i de seguretat.

En pocs mesos, Gastrònoms ha aconseguit també la certificació ISO 22000, que permet implantar un sistema de gestió d'innocuïtat dels aliments reconeguts internacionalment amb la finalitat d'aconseguir una millora en la seguretat alimentària. També ha implantat un modern sistema de control de la traçabilitat, de manera que l'etiquetatge dels productes incorpora informació sobre els proveïdors, els processos i les persones que han intervingut en l'elaboració del producte final.

Tot i ser un projecte jove, Gastrònoms acumula l'experiència de tres negocis familiars de restauració: una botiga de plats cuinats per emportar a Figueres, Montserrat, que enguany celebra els seus 40 anys; una empresa de servei d'àpats, Catering Montserrat, que fa dotze anys que es va crear, i un restaurant, el Swing Gourmet, situat a Navata.

LES FRASES

Som un equip jove i emprenedor que cuinem amb passió i volem cuinar per a cuiners
Jordi Margall
propietari i cuiner
Gastrònoms vols que la seva cuina, la cuina empordanesa, sigui reconeguda fora del nostre territori
Jordi Margall
propietari i cuiner
Som catorze treballadors de forma continuada però podríem créixer si les exportacions van bé
Sònia Faixó
propietària i gerent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.