Economia

Es proposa a Alzira aplicar el barem del sistema de medicaments a les taxes

L'objectiu del grup polític proponent és que paguen més aquelles ciutadans que més tenen i que resten exempts els de menor poder adquisitiu

El passat Ple ordinari de juny l'equip de govern va aprovar tornar a pagar el transport públic urbà conforme estava a l'any 2003 —és a dir a 0'70 € dies laborables i 1 € els festius—, amb l'única exempció dels menors de 12 anys acompanyats d'un adult.

Des de la Coalició Compromís per Alzira manifestaren que els més desfavorits no poden ser el castigats davant la crisi econòmica i d'una mala gestió de l'equip de govern del PP.

Ja en el debat de la Comissió Informativa prèvia, va haver un compromís per part del regidor d'hisenda de treure un abonament de 20 viatges a un preu de 5 €. Aquesta solució és un pas, però els components de la coalició Compromís consideren que caldria donar un pas més.

La proposta en concret que realitza aquesta formació política consisteix a aplicar el mateix barem que s'aplicarà per a la medicamentada, al preu de l'autobús municipal.

L'adaptació tindria com a principal canvi el fet que algunes persones quedaren exemptes del pagament per la utilització del transport públic urbà —amb pensions no contributives, parades sense prestació per desocupació, amb discapacitat i joves estudiants— així com la bonificació o creació d'un abonament especial a aquelles persones que tenen uns ingressos inferiors a 18.000 € a l'any.

També s'ha demanat a l'equip de govern que incorpore aquest sistema a les ordenances fiscals de taxes i impostos municipals que es puguen adaptar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.