Economia

maresme

Vilassar de Dalt farà fora 11 treballadors de l'empresa pública Viserma

La societat acumula prop de 15 milions de deute i es troba en concurs de creditors des del mes de gener

Els treballadors es mostren molt crítics amb la decisió

La delicada situació econòmica que vivia l'empresa pública Viserma de Vilassar de Dalt des del mes de gener, quan va entrar en concurs de creditors, ha acabat esclatant. Onze treballadors de la vintena que hi ha contractats seran acomiadats en els propers dies després que l'Ajuntament confirmés la “impossibilitat” de continuar afrontant la despesa en personal. Principalment són empleats de la neteja i del manteniment de la via pública. La decisió ha encès els ànims dels treballadors municipals que critiquen la mesura per desproporcionada i carreguen contra la mala gestió del consistori que ha dut l'empresa municipal a aquesta situació.

Malgrat la redacció d'un pla de viabilitat que capgirés la situació de Viserma l'empresa ha continuat el seu camí descendent fins que, en paraules de l'alcalde, l'independent Xavier Godàs (Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt) s'ha arribat a un punt “insostenible”. “És una decisió dura i que no agrada a ningú, però l'objectiu que cal mantenir és el de la viabilitat de l'empresa i els seus actius a mitjà i llarg termini, però evidentment en un escenari radicalment diferent”, va apuntar i va afegir que “no hi ha hagut cap altra alternativa”. Per l'alcalde, aquest primer expedient de regulació “s'ha d'entendre en l'horitzó del 2013 quan Viserma es mantingui amb l'estructura de personal mínima d'una o dues persones”. Tots els serveis que presta l'empresa, el consistori avança que s'hauran d'externalitzar “i en el cas de les aules culturals es mantindran sempre que siguin sostenibles”. Entre les mesures preses en aquest sentit hi ha l'augment de taxes dels alumnes de l'aula de música i la rebaixa d'un 15% del sou dels professors.

Fent un pas més enllà per garantir la continuïtat dels serveis que dóna Viserma però buscant l'economia d'escala, Vilassar de Dalt, Premià de Dalt i Cabrils treballen conjuntament per trobar formules de col·laboració entre els municipis que rebaixin el cost dels serveis i alhora permetin la seva continuïtat.

LA FRASE

És una decisió que no agrada a ningú, però es pren per mantenir la viabilitat de l'empresa
Xavier Godàs
alcalde de vilassar de dalt (GEVD)

Pisos que no es poden vendre

La crisi de Viserma la va donar a conèixer aquest diari a finals de l'octubre del 2011.. Es complien els pitjors vaticinis i la junta general de la societat va decidir fer aquest pas arran dels resultats d'una auditoria en què es certifica que la societat no era solvent. Amb un pressupost de 6 milions d'euros, arrossegava un deute financer acumulat d'uns 13,2 milions d'euros i un pendent de pagament a creditors comercials d'1,7 milions d'euros. De fet, la part més important del deute corresponia a l'operació immobiliària a Can Manyer que va quedar tocada de ple per la crisi immobiliària. Dels nous habitatges promoguts per la societat no es va poder vendre cap al preu inicial i malgrat fer una rebaixa del 20% no hi va haver resposta del mercat i es van haver de llogar. La venda dels aparcaments tampoc va funcionar



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.