Economia

tantxtant

Compra pública responsable

D'ençà de la crisi, la imperiosa necessitat de reduir el volum global de la despesa pública ha fet que no es prestés prou atenció a la seva qualitat. En poc temps, diverses iniciatives han posat de relleu la importància cabdal de la compra pública responsable i, a mitjà termini, permeten albirar canvis molt significatius en el comportament del sector públic. L'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública (OSACP), creada el 2011 i integrada al Departament de Presidència del govern de la Generalitat, és un valuós instrument amb capacitat per promoure eficaçment la incorporació de criteris de sostenibilitat en la despesa pública. L'OSACP defineix la compra pública responsable com a aquella que conté, com a mínim, un dels aspectes següents: treball digne, inclusió social, igualtat d'oportunitats, disseny i accessibilitat, criteris de sostenibilitat, comerç ètic i oportunitats d'ocupació. Seria bo que, més enllà de la millora genèrica dels processos de contractació pública (transparència, lliure competència i igualtat d'oportunitats), aquest organisme assumís també, amb convicció, la promoció activa de la compra pública responsable.

Recentment Forética (www.foretica.org) també ha elaborat una guia pràctica, Las claves de la compra pública responsable, que inclou una anàlisi comparativa de la situació en diversos països d'Europa, alguns dels quals ja apliquen projectes autènticament transformadors. El representant del govern de Flandes, per exemple, ens explicava la magnitud del repte que s'han autoimposat: que tota la despesa sigui compra pública responsable l'any 2020. Assistim al naixement d'un nou model de gestió dels recursos públics que les administracions catalanes s'haurien d'atrevir a liderar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes