agricultura
Raïm molt sa i de bona qualitat a la DO Empordà
La DO Empordà preveu que la verema del 2012 donarà un raïm de bona o molt bona qualitat i de bona qualitat sanitària. Segons això, es mantindrà la línia de l'última dècada amb anyades bones, molt bones o excel·lents. A més, a causa dels rendiments més baixos de les vinyes, el raïm ha tingut unes bones condicions de maduració i presenta un molt bon equilibri entre acidesa i grau. La producció del 2012 serà inferior a la del 2011, que va ser una anyada rècord i excepcional en la DO Empordà, amb 75.221 hl de vi elaborat. Segons les previsions, la disminució de la producció aquest 2012 serà d'un 15% o més respecte de l'any passat. També expliquen el descens de la collita el vent fort i fred que va fer marcir nombrosos raïms a l'inici del cicle vegetatiu de la vinya o les pedregades del mes d'abril que van afectar les vinyes de Masarac, Mollet de Peralada, Sant Climent i Espolla. A més, cal afegir-hi les hectàrees de vinya afectades pels focs d'aquest estiu.