Economia

Acomiadaments per un ERO a una empresa municipal de Paterna

Compromís critica que el PP amaga el nombre d'altes i baixes durant tot l'any

Compromís per Paterna, després dels recents cinc acomiadaments de treballadors de l'empresa municipal Gestión y Servicios Paterna (GESPA), manifesta que, l'Ajuntament ha optat per un degoteig d'acomiadaments per evitar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Novament, amb aquesta denúncia feta des del partit econacionalista local, tornen a fallar les formes del PP en informar als treballadors afectats, als representants dels treballadors i a l'oposició.

L'empresa municipal únicament fa allò que l'Ajuntament l'encomana. Així que els treballadors de GESPA estan pendents dels capritxos de Lorenzo Agustí i Lázaro Royo, qui decideixen quins treballs encomanen o retallen, i quants treballadors contracten o acomiaden segons bufe el vent.

Així quan ha interessat, i bufava una falsa prosperitat, han omplit l'empresa d'encomanes, (a costa del deute municipal), contractant treballadors (fins a 400), encara que duplicaren els serveis que es portaven des de l'Ajuntament. Ara quan ja s'ho han gastat tot i segons s'hi veu, pareix que admeten el descontrol, bufen vents d'austeritat, i retallen encomanes i acomiaden treballadors al·legant la duplicitat de serveis i la contenció de la despesa.

Però amb aquesta actitud reincident, el síndic portaveu de Compromís no descarta que vinguen més acomiadaments, seguint amb l'ERO encobert, ja que estan llevant encomanes a GESPA i passant-les a la brigada municipal, com per exemple els conserges de les escoles.

Cal afegir però, que aquestos últims acomiadaments freguen l'esperpent com és el cas d'un treballador que va ser acomiadat anteriorment, anà a juí, el jutge va dir que fóra readmés i que se li pagara els salaris de tramitació, i ara, després de readmetre'l fa uns mesos, és un dels cinc acomiadats. O un altre cas d'un treballador que va ser acomiadat i que el tornaren a readmetre interí per a cobrir una baixa, al que ara també acomiaden de nou i la baixa es queda sense cobrir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.