Economia

empresa

Solgironès, pionera en energia solar d'autoconsum

L'empresa de Celrà ha construït a la factoria Bopla de les Franqueses del Vallès la primera instal·lació fotovoltaica per a autoconsum de Catalunya

Ja té l'encàrrec d'instal·lar-ne set més

L'empresa de Celrà Solgironès dedicada al disseny, enginyeria i instal·lacions d'energia solar, ha construït la primera instal·lació fotovoltaica per autoconsum de Catalunya. La instal·lació per a una potència de 162.800 quilowatts s'ha fet a l'empresa Bopla de les Franqueses del Vallès, que dijous vinent farà la inauguració oficial “o acte de connexió” amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Francesc, Xavier Mena.

Solgironès és una empresa que es va crear el 2006 i es dedica a la instal·lació d'energies renovables –fotovoltaica, tèrmica, biomassa i també elabora auditories energètiques–.

Segons el gerent de l'empresa Solgironès, Francesc Mateu, fa un any i mig “vam veure clarament que ens havíem de dedicar a l'energia d'autoconsum”, i “quan va sortir l'oportunitat de fer la instal·lació a Bopla vam iniciar tot el tema dels papers, que ha costat molt”. “L'energia d'autoconsum és molt important per al medi ambient.

Una instal·lació de les característiques de Bopla estalvia cada any 42 tones de CO2 a la capa d'ozó”, assegura Mateu, que explica que una instal·lació d'autoconsum “el període de retorn és d'entre quatre i cinc anys”, i “si el preu de l'electricitat augmenta més de pressa s'amortitza la instal·lació”.

Solgironès disposa actualment de tretze treballadors i calcula tancar l'any amb una facturació de 4 milions d'euros, “el doble de la de l'any passat, que va ser un any molt dolent”. I de cara a l'any vinent, l'empresa també preveu créixer perquè ja té previstes quatre obres més de fotovoltaiques per a autoconsum: quatre a Barcelona i tres a la demarcació de Girona. Amb aquestes noves comandes, l'empresa també preveu contractar quatre persones més.

LA XIFRA

13
treballadors
té en aquests moments Solgironès, però de cara a l'any vinent preveu arribar als disset.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.