Economia

tantxtant

La nova Agenda 21

En la recent Convenció de Signants per a la Renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, popularment coneguda com Agenda 21 Barcelona, representants de més de vuit-centes entitats de la ciutat (empreses, escoles, ONG, associacions de veïns, etc.) van tractar de consensuar el contingut del nou document, al qual s'adheriran en un acte solemne el proper 11 de desembre. Un cop transcorreguda una primera etapa (2002-2012), es pretén donar continuïtat a la iniciativa i encetar una nova fase amb deu grans objectius: 1. Biodiversitat; 2. Espai públic i mobilitat; 3. Qualitat ambiental i salut; 4. Ciutat eficient, productiva i d'emissions 0; 5. Ús racional dels recursos; 6. Bon govern i responsabilitat social; 7. Benestar de les persones; 8. Progrés i desenvolupament; 9. Educació i acció ciutadana, i 10. Prevenció, proactivitat i lideratge. Al seu torn, cada objectiu es desglossa en deu línies d'acció que serveixen per delimitar-lo i establir fites concretes.

D'altra banda, val la pena subratllar el rol de les institucions de govern de la ciutat. L'Ajuntament acompanya, facilita i participa com un actor més, però sense cap protagonisme especial. L'Agenda 21 és un experiment de governança en el qual tots els agents (públics, privats i no lucratius) i el conjunt de la ciutadania juguen en igualtat i tenen el dret i el deure de cooperar al màxim, en benefici de tota la comunitat. El full de ruta 2012-2022 ben aviat veurà la llum. Tothom pot contribuir a fer-lo realitat i totes les aportacions seran benvingudes. Tots estem convidats a fer de Barcelona una ciutat més ecològica, més equilibrada i més humana. Les paraules ben triades d'una alumna de l'escola Frederic Mistral / Tècnic Eulàlia, a la cloenda de la convenció, ens recorden que no hi ha excusa possible: “Si no som nosaltres, aleshores qui? Si no és ara, aleshores quan?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.