Economia

tantxtant

Preparació mental per al 2013

Avui ja sabem que els Reis d'Orient, en una sola nit, no han pogut refer allò que alguns han esmerçat dècades per esborrar dels nostres circuits mentals. Fa pocs dies un psiquiatra espanyol –i militar– va titllar de malalta la Pilar Rahola; ja en coneixem el seu vessant mediàtic, però dir segons què en un plató espanyol, encara que aquí sigui una opinió compartida majoritàriament, va més enllà del que la ciència espanyola pot acceptar com a normal.

I és que s'han acostumat a uns catalans que, malgrat el desplegament de talent en les seves especialitats o d'iniciativa emprenedora en l'àmbit dels negocis, es disculpen pel fet de ser-ho. Confessat amb timidesa o, fins i tot, amb un toc d'humor, fa que els col·legues els perdonin la gosadia. Potser seran venerats per la premsa internacional, però en l'estat del seu passaport ningú no en farà cap esment, llevat que ho puguin posar com una gran gesta d'un espanyol. Dels catalans, no només se n'espera que parlin el seu idioma, sinó que diguin allò que pensen de debò només en la intimitat. Tothom coneix nombrosos professionals d'èxit que passen de ser uns milhomes a casa a dissoldre's com un glaçó en creuar l'Ebre. Tot sigui pel negoci..., encara que sigui amb l'autoestima migrada.

Tanmateix, qualsevol especialista en salut mental dirà que aquesta no és una conducta pròpia d'un adult sa, sinó d'algú esclavitzat, amb síndrome d'Estocolm o amb complex d'inferioritat. No se supera cap crisi fent el joc a qui ofega i menysprea; no s'és feliç fent o dient allò que altres esperen veure o escoltar. Cal parlar clar, actuar amb decisió i passió envers l'objectiu i buscar els mitjans i recursos per arribar-hi, els agradi o no. Seria un propòsit saludable per al 2013, malgrat el psiquiatra militar espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire