Economia

empresa

Frigorífics Costa Brava pot vendre porc blanc als EUA

És la primera empresa de l'Estat que aconsegueix l'homologació per poder exportar aquesta carn als Estats Units

Ha invertit dotze milions d'euros en dos anys i ha contractat cent treballadors

Frigorífics Costa Brava, un els escorxadors i sales de desfer de porc líder del sector carni de l'Estat espanyol i amb seu a Riudellots de la Selva, s'ha convertit en la primera empresa de l'Estat espanyol que aconsegueix l'homologació per poder exportar carn de porc blanc als Estats Units. Les vendes als Estats Units començaran “properament”, perquè la companyia, propietat de les famílies Abrás, Planagumà i Cañigueral, ja ha mantingut contactes amb els “primers clients interessats”.

“L'homologació, concedida pel United States Departaments of Agricultura (USDA), ha estat l'objectiu principal de l'empresa des del 2010”, segons el comunicat enviat per l'empresa. Per aconseguir l'autorització, durant els darrers dos anys la firma ha invertit dotze milions d'euros per adaptar les seves instal·lacions. Tot aquest procés ha suposat la creació de gairebé cent nous llocs de treball.

Frigorífics Costa Brava, que sacrifica més de dos milions de porcs anuals, ha doblat la seva facturació en els darrers cinc anys. El 2012, la companyia va facturar 320 milions d'euros, amb un volum de producció de 210 milions de quilos de carn.

Durant el 2012, les exportacions de Frigorífics Costa Brava van ser l'eix principal del seu creixement, i van representar ja més del 75% del total de la facturació. Gràcies al procés d'internacionalització, que l'empresa va iniciar el 2008, Frigorífics Costa Brava és present a més de quaranta països de tres continents. Aquest 2013, la firma invertirà més de deu milions d'euros a ampliar les seves instal·lacions, que actualment ocupen 23.000 metres quadrats. Segons destaca l'empresa, “aquesta inversió permetrà ampliar la capacitat de producció i consolidar els nous mercats”. L'escorxador i sala de desfer té més de quaranta anys d'història al sector.

LA XIFRA

320
milions d'euros
és la facturació que va fer Frigorífics Costa Brava al tancament de l'exercici el 2012.

Expectatives de comercialització

L'agència de Salut Pública de Catalunya ha gestionat les autoritzacions de Frigorífics Costa Brava ara, igual que ho va fer el 2011 amb Pernils Llémena, dedicada a l'elaboració de pernil curat. Un cop concedida l'autorització d'exportació de Frigorífics Costa Brava “es culmina un projecte de foment de les exportacions càrnies consistent a dotar les empreses d'un control oficial de la seguretat alimentària que generi confiança a les autoritats de països tercers que importen carn des del nostre país”. Com que fins ara a l'Estat no hi havia cap escorxador autoritzat pels EUA, les empreses que fins ara volien exportar carn fresca al mercat nord-americà ho havien de fer a través d'altres empreses de la UE. Amb aquesta nova fita, Frigorífics Costa Brava podrà proveir la resta d'empreses exportadores de l'Estat (17 empreses), a més de proveir directament els clients dels EUA, la qual cosa “li obre importants expectatives de comercialització”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les comarques gironines han rebut un milió de turistes estrangers fins el mes de juny

girona
Economia

Catalunya rep 9,1 milions de turistes estrangers en el primer semestre de 2024

Barcelona
economia

L’atur trenca la tendència i creix lleugerament al juliol

barcelona

Girona trenca rècords d’ocupació fregant per primer cop els 391.500 afiliats

GIRONA
REGNE UNIT

El Banc d’Anglaterra abaixa els tipus per primer cop en 4 anys, al 5%

BARCELONA
ECONOMIA

El Govern destina 2,1 milions a 137 projectes d’Economia Blava en municipis pesquers

Barcelona
viticultura

El vi i el cava a Catalunya generen 3.200 milions de negoci, el doble que el 2016

Barcelona
gastronomia

Pla per promoure els olis d’oliva verge extra

Barcelona
Economia

El sector turístic inicia l’agost amb bones expectatives

Barcelona