Economia

tantxtant

Producció industrial i venda de cotxes

L'economia industrial nord-americana està finalment de tornada allà on va ser el 2006, cosa que poques altres economies desenvolupades han aconseguit. Tanmateix, les vendes d'automòbils, un senyal de la confiança del consumidor, roman per sota d'on era sis anys enrere en la majoria de països. A Europa, les vendes d'automòbils van caure, l'últim any, al nivell més baix des del 1995. La Reserva Federal nord-americana va informar la setmana passada que el seu índex de producció industrial es va incrementar un 2,2% l'últim any. Això suposa una taxa de creixement com les del 2010 i el 2011, però lleugerament per sobre de la del 2006.

Aquest índex va assolir el seu cim el desembre del 2007, just quan la recessió començava, i roman per sota d'aquest nivell. Hi ha hagut només dos períodes des que l'índex es va crear el 1921, en els quals va caldre més temps per recobrar plenament la producció. El primer, durant més de sis anys, va venir després que la producció va assolir un màxim en la II Guerra Mundial. L'altre, que va durar més de set anys, va ser durant la Gran Depressió. La producció industrial alemanya està per sobre de la del 2006, però ha estat declinant durant més d'un any. A la major part d'Europa, la idea que hi ha hagut una recuperació sembla dubtosa. Les vendes d'automòbils van recuperar-se el 2009, però això sembla que és degut als incentius finançats pels governs que donaven diners als compradors que canviaven automòbils vells per altres de nous presumiblement més eficients. Anglaterra va anunciar un increment d'impostos que podia ser evitat si els compradors d'automòbils actuaven ràpidament, i molts ho van fer. Després que els incentius expiressin, les vendes han caigut abruptament en la major part d'Europa i continuen declinant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.