El ‘tapat' de l'esquí català surt a la llum
L'estació del Port del Comte celebrarà aquest any 40 anys de vida. Després d'una dècada de millores, toca donar-se a conèixer
L'estació del Port del Comte és una de les més veteranes del Pirineu català, però tot i així no figura entre les més conegudes i a partir d'ara els seus responsables s'han imposat capgirar-ho i convertir-la en una de les estacions de referència dels esquiadors catalans. Per això, juga amb dues armes: la situació propera a Barcelona i els altres grans nuclis de població, al Prepirineu de la Catalunya central, al Solsonès, i per l'estat de les seves instal·lacions. Fa 12 anys que una nova empresa, Guimaru SL, es va fer càrrec de l'estació. La temporada anterior va ser bona al conjunt del Pirineu català però no per al Port del Comte, per la falta de canons de neu artificial. El gran dèficit de l'estació era aquest. Des d'aquell any, la nova propietat ha anat invertint en millores en infraestructures i instal·lacions, noves pistes, canons, accessos i altres canvis que han renovat de dalt a baix un complex que al desembre d'aquest any complirà quaranta anys de vida. “Ara, un cop enllestida la renovació i el canvi de cara, el que toca és explicar-ho a tothom, i donar-nos a conèixer”, explica Albert Estella, director de l'estació. “És el que vam començar a fer a l'any passat, i ho continuem fent aquest any a amb més força.”
Aquest any Estella s'ha posat al capdavant de l'estació després d'haver-hi treballat tota la seva vida. De fet, el seu pare formava part del nucli de l'estació quan la família Montanyà la va impulsar, fa quaranta anys. Ell pràcticament hi va créixer entre les pistes i els remuntadors, ha fet de monitor, era cap de pistes i aquesta temporada s'estrena com a director amb l'objectiu que l'estació conservi el seu caràcter familiar i alhora sigui coneguda. “Tenim una situació excel·lent, a prop de Barcelona, Manresa, Lleida, al Prepirineu, que permet fer esquí d'un dia, hotel a peu de pistes i apartaments, alberg i reguis, i ara també unes instal·lacions que estan al dia, tres escoles d'esquí, tots els serveis necessaris per passar una gran jornada”, explica Estella, “però la sensació és que encara no és coneix prou i ens trobem gent que hi ve per primer cop i es queden sorpresos de com està l'estació i com n'és de propera”. L'any passat van jugar amb una imatge publicitària que deixa molt clara les intencions i el posicionament que busca l'estació: un fotomuntatge amb les pistes nevades i, al fons, les torres de la Sagrada Família de Barcelona. L'estació és a un pas de la gran ciutat.
Aquesta temporada l'estació estrena un parc nocturn de surf de neu, que obrirà les nits de divendres i dissabte fins a dos quarts d'onze. S'ha millorat la zona de la Bòfia i el Bosquet i la gran assignatura pendent és renovar la zona d'Estivella, la pròxima actuació segons ha anunciat Estella. També es volen reforçar les activitats d'estiu, amb un bloc d'esports i activitats que inclourà el parapent, en col·laboració amb altres empreses de la zona.
El Port del Comte arribarà als 40 anys amb una bona temporada: hi ha neu, entre 45 i 80 centímetres la setmana passada, i la previsió és superar sense problemes els 42.265 visitants de l'any anterior, que va ser fluixa.
El ‘tapat' de l'esquí català surt a la llum