Economia

tantxtant

Constructores espanyoles ja són al món

Set constructores de l'Estat se situen entre les vint més grans d'Europa

La més important revista europea del sector de la construcció, Le Moniteur des Travaux Publics et du Bâtiment (Le Moniteur, pels agents del sector una mica enterats) ha publicat recentment el seu anual Top 150. Aquesta classificació enumera les 150 empreses europees més importants al món mundial, l'any 2011, a partir de les dades facilitades per les mateixes societats sobre la seva xifra de negocis, la part d'aquesta feta a l'exterior, els seus beneficis i el seu Ebit.

És interessant constatar que es poden trobar set empreses espanyoles entre les 20 primeres. Per afegir-ne tres més hem d'anar a les 100 primeres. El grup ACS (Dragados, per entendre'ns) és la tercera europea i la primera espanyola, amb una xifra de negocis el 2011 (quin mareig!) de 28.472 milions d'euros, dels quals un 72,5% provenen de l'exterior, uns beneficis de 961,9 milions i un Ebit de 1.333 milions.

Però, respecte al 2010, quines són les variacions d'aquestes magnituds? La xifra de negocis puja un 98,7% (espectacular); l'Ebit, un 28,3% (molt bé), i els beneficis cauen un 26,7% (si no és conjuntural, s'ho han de fer mirar).

Només voldria cridar l'atenció sobre un fet alliçonador: de les 10 TOP espanyoles, només tres augmenten els seus beneficis durant el 2011: Acciona, Abengoa i OHL (els Entrecanales, Benjumea i Villar Mir). Curiosament (o no?) són, també, les úniques que incrementen, simultàniament, la xifra de negocis i l'Ebit. Les altres set s'ho haurien de fer mirar, sobretot FCC, que, a més a més, té la seva seu a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.