Economia

Flix radicalitza la protesta contra l'ERO

L'activitat productiva a la factoria d'Ercros de Flix està totalment aturada aquesta setmana. El 100% de la plantilla secunda la vaga indefinida proposada pel comitè d'empresa i només 28 treballadors garanteixen els serveis mínims pactats amb el grup químic. “Volem minimitzar el nombre d'acomiadaments i millorar la quantia de les indemnitzacions”, va manifestar el president del comitè d'empresa, Francesc Xavier Garcia. Ercros proposa acomiadar 65 treballadors, amb una indemnització de 20 dies de salari i 12 mensualitats, una proposta que continua sent “inacceptable” per als sindicats. “L'única eina de pressió que ens queda és la vaga”, va dir Garcia. L'empresa vol externalitzar uns trenta llocs de treball.

També l'Ajuntament de Flix radicalitza aquesta setmana les mobilitzacions. Avui s'ha organitzat una campanya de donació de sang amb el lema Abans que ens la prengui Ercros, la donem!, amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. I a la tarda, l'alcalde i els regidors es tornaran a tancar a l'edifici municipal, però aquesta vegada faran vaga de fam. “No entenem la intransigència d'Ercros, el comitè ha ofert rebaixes salarials, però no ho accepta”, va lamentar l'alcalde de Flix, Marc Mur. Tant la vaga indefinida com la de fam s'allargaran fins divendres, l'últim dia de negociació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.