Economia

L'aeroport de Girona tindrà 15 rutes noves aquest estiu

La instal·lació oferirà durant la temporada d'estiu, que comença diumenge, 77 destinacions diferents

L'objectiu és mantenir la xifra de passatgers de l'any passat

L'aeroport de Girona tindrà aquesta temporada d'estiu un total de 77 rutes, quinze més que l'any passat. La temporada comença diumenge i per primer cop tindrà un enllaç amb Bucarest i es recuperen destins com ara Oslo o East Midlands (al Regne Unit). El director de l'aeroport, Lluís Sala, va explicar ahir que el seu objectiu és repetir la xifra de 2.850.000 passatgers obtinguda el 2012, conscient que caldrà remuntar el que va qualificar d'un “hivern molt dolent”.

De les noves rutes, catorze les posa en marxa la companyia de baix cost Ryanair, que passarà d'oferir 58 rutes a oferir-ne 65 des de Vilobí d'Onyar. Els nous trajectes de Ryanair són: Dortmund, Hamburg, Münster i Memmingen (Alemanya), East Midlands (Regne Unit), Groningen (Països Baixos), Jönköping i Kalmar (Suècia), Katowice (Polònia), Lappeenranta i Tempere (Finlàndia), Oslo (Noruega), Pafos (Xipre) i Trieste (Itàlia).

L'altra l'oferirà la companyia Wizzair, que aquest 2013, a més de mantenir la ruta de Kíev, per primer cop unirà Girona amb Romania (oferint quatre freqüències setmanals amb Bucarest).

Finalment, pel que fa a Transavia, si bé aquesta companyia no incrementa rutes i continua operant les d'Amsterdam i Rotterdam, sí que ofereix més seients (passa de 50.000 a 58.000).

Lluís Sala va avançar que els futurs creixements de l'aeroport de Girona dependran, necessàriament, dels països del centre i l'est d'Europa. “Aquí és on els estudis i perspectives indiquen que el trànsit de passatgers augmentarà”, va dir. En aquest sentit, Sala va subratllar el fet que, per primer cop, aquest any, el mercat alemany serà el que tindrà més freqüències des de Vilobí d'Onyar, passant al davant dels dos tradicionals, l'anglès i l'italià.

El director de l'aeroport va destacar que la complementarietat amb l'aeroport del Prat és un eix per assegurar futurs creixements a Vilobí. “És la nostra parella de ball, i la complementarietat amb Barcelona els garanteix el futur”, va explicar Sala, entre d'altres coses, perquè el diferencial de taxes entre un i altre aeroport ara s'ha incrementat (al Prat és tres vegades més elevat) i això permetrà atraure companyies.

58.000
seients
és el que ofereix per aquest estiu Transavia, que continua operant a Amsterdam i Rotterdam.

LES XIFRES

1
de les noves connexions
és la de la companyia aèria Wizzair, que estrena vol a Bucarest.
14
de les noves rutes
d'aquest estiu corresponen a vols regulars de la companyia Ryanair.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.