Economia

Més Veu Jove d'Algemesí proposa un programa de pràctiques de qualitat

Les empreses participants rebrien una etiqueta de qualitat

Més Veu Jove, a través del Grup Municipal Més Algemesí, proposa a l'Ajuntament en forma de moció, la creació del programa “Joventut Activa” per a la realització de pràctiques remunerades de qualitat.

És un programa destinat a joves que han acabat estudis universitaris o professionals, que encara estan en edat de formació i que necessiten trobar un contracte laboral que els permeta realitzar pràctiques remunerades de qualitat i aptes per a la millora curricular i laboral.

D'aquesta manera, en opinió d'aquest grup de joves organitzats, es pararà la sangria de joves que han d'anar-se a l'estranger a buscar treball i formació. Els proponents descarten la via de les beques perquè son injustes per a aquells que ja han acabat uns estudis.

El programa “Joventut Activa” consisteix en un programa de col·laboració entre Ajuntament i empreses i associacions d'empresaris (EMPAL i ACSA) basat en que l'Ajuntament incentiva econòmicament la contractació de joves per a realitzar treballs concrets relacionats amb la seua formació acadèmica i l'empresa, a la seua vegada, assumeix la responsabilitat social d'acabar de formar els joves. Tots hi guanyen: administració municipal, empreses i joves.

Aquest és un model de pràctiques ja ha estat posat en pràctica, de manera bastant satisfactòria, a IDEA, un departament de l'Ajuntament d'Alzira, i a l'ADEIT també anomenat Fundació Universitat-Empresa, que oferten pràctiques per a joves universitaris que ja han obtés el títol corresponent.

L'ADL, encarregada de dissenyar-lo i gestionar-lo elaboraria un patró de qualitat per a les pràctiques realitzades a la localitat. Es tracta d'aplicar a nivell municipal la directriu per a l'ocupació número 8 de Europa 2020.

El patró de “Joventut Activa” s'elaboraria, doncs, a partir de les indicacions i directrius recollides en la “Comunicació de la comissió al parlament europeu al Consell, al Comité Econòmic i Social Europeu i al Comité de les Regions”.

El programa “Joventut Activa” i el seu patró de qualitat determinaria i concretaria quin són els tipus de contractes vigents més adients per acomplir la directiu per a l'ocupació número 8 de Europa 2020, el tipus d'incentiu econòmic o bonificació que aportaria l'Ajuntament, els objectius del programa, els requisits de les empreses participants, els sistema, criteris i organisme de selecció, els drets i deures del contractant i treballador, la funció i tasca del supervisor i orientador del treballador, la duració del contracte —que no serà inferior a sis mesos ni superior a un any— els mínims de remuneració i les polítiques socials de les empreses participants.

Aquelles empreses participants obtindrien al mateix temps una “etiqueta de qualitat” per a les pràctiques, de manera que l'empresa contractant veurà reconeguda la seua implicació social amb un distintiu i el jove obtindrà un reconeixement acadèmic i laboral de gran importància.

A aquest programa no podran acollir-se empreses que hagen realitzat un ERO o que reduïsquen plantilles i es vetllarà per evitar que s'utilitze el programa per transformar contractes existents en contractes nous de baix cost. Per eixe motiu s'hi contemplarien restriccions en la concatenació de contractes de diverses persones per a una mateix funció.

En conclusió, el Programa municipal de pràctiques en empreses: “Joventut Activa” elaborat per Més Veu Jove i explicat en l'acte de presentació, és una aposta directa i decidida per la joventut, els joves, així com per la dinamització de la vida econòmica i social de la ciutat i és per això que esperen que l'equip de govern siga receptiu a aquesta proposta que beneficiarà a totes les parts i que no posen en pràctica la seua tàctica d'oposició a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.