empreses
L'App's Market Fòrum reuneix els projectes més innovadors
El Parc Científic i Tecnològic de la UdG celebra aquesta trobada que difon les darreres aplicacions mòbils dels professionals gironins per facilitar el dia a dia a ciutadans i empreses
Un total de 18 empreses, la majoria de les comarques gironines, van presentar els seus darrers o més destacats projectes, iniciatives i aplicacions relacionades amb la mobilitat i les aplicacions mòbil en el transcurs del segon App's Market Forum, que es va celebrar al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Aplicacions educatives, de seguiment de l'embaràs per compartir vehicle o guia completa de viatges, itineraris o rutes, catàlegs corporatius en el núvol i perquè els brokers puguin operar en mercats internacionals, mètodes d'aprenentatge infantil... Aquests són alguns dels exemples dels casos que es van presentar ahir en aquesta jornada, organitzada per Spurna –el centre d'R+D+i impulsat per l'empresa Lavinia Interactiva, el centre tecnològic Barcelona Digital i el Parc Científic i Tecnològic de la UdG–, i AENTEG, l'associació d'empreses de noves tecnologies. Segons el director de Spurna, Jordi Soler, aquesta jornada té com a objectiu ser “un punt de trobada entre professionals i empreses que desenvolupen aplicacions i usuaris i empreses que vulguin adoptar-les i oferir serveis a través d'aquestes aplicacions”. Soler també va explicar que la jornada s'havia organitzat conjuntament amb AENTEG perquè es volia que hi hagués representació del teixit empresarial TIC de la demarcació. A més, també s'hi van presentar empreses i entitats “de rellevància”, com la Mobile World Capital, “per tal que els professionals d'aquí poguessin conèixer de primera mà quins avantatges i oportunitats tenen en el fet que la ciutat de Barcelona sigui la capital Mundial del mòbil.
‘Apps-Forma'
En el marc de la jornada, Spurna va presentar l'Apps-Forma, un programa formatiu en programació d'aplicacions platejat perquè persones sense formació teòrica i desocupades puguin trobar feina en aquest sector estratègic.
Impulsat a nivell local amb diversos ajuntaments de les comarques gironines, el curs s'estructura en tres nivells de cursos d'Android d'unes 74 hores de durada. En superar el curs, els candidats queden inscrits en una borsa de treball accessible a les empreses desenvolupadores.
La jornada va ser inaugurada per l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i va comptar amb les presentacions, entre d'altres, d'IconAtica Empordà, que vol ser una guia turística de referència de l'Empordà amb territori, paisatge, cultura, gastronomia, serveis turístics i agenda, al mòbil; de lApp Ulugh, de l'empresa Moggyl Opel Solutions, que és una completa guia de viatges, itineraris i rutes que mostra la cartografia, traça la ruta i posiciona els usuaris, entre d'altres, i que opera des de fa temps; o de Tecnologia en català una App d'Imatica que reuneix els principals blocs i publicacions en línia sobre noves tecnologies en català.
LA FRASE
MyPregnApp, per acompanyar en l'embaràs
CodiTramuntana va presentar una App que incorpora consells realitzats per professionals, gestiona visites als metges i permet compartir imatges i estats a través de les xarxes socials.
Sixtemia crea una eina de gestió per a osteòpates i terapeutes
La consolidada Sixtemia, de Banyoles, va presentar ClazicClinic, una eina gràfica de gestió de clínica dissenyada i pensada per i per a terapeutes i osteòpates, des d'on es poden generar exploracions completes i tot tipus de proves diagnòstiques. Sixtemia, que desenvolupa App per a tercers, va desenvolupar així la idea de tres osteòpates, un de Banyoles, un de Premià de Mar i un de Barcelona, que van demanar l'App que ja fa mig any que funciona.
Qpertin presenta un mètode d'aprenentatge infantil
Qpertin Cultura Interactiva, impulsada per uns empresaris de Sarrià de Ter, ofereix tallers especialitzats tant a escoles com a centres culturals adreçats a mostrar les capacitats educatives de les diverses aplicacions que hi ha al mercat. Els impulsors escullen les aplicacions que creuen més adequades per a nens de 3 a 12 anys i ajuden a mestres i pares a interactuar. Han fet projectes pilots a l'escola Domeny de Girona i a l'escola rural de Colera.