Economia

opinió

La derrota de Madrid 2020

L'eliminació de la candidatura olímpica de Madrid 2020 de primer moment va causar un gran desencís en la societat espanyola. Els mitjans de comunicació de Madrid feia dies que donaven per fet que seria la candidatura guanyadora, irradiant una eufòria desmesurada amb dosis de fatxenderia castissa. La realitat, però, va ser ben diferent, com diuen a Espanya: “Por la boca muere el pez.” El que m'interessa analitzar de la derrota de Madrid 2020 són les seves causes principals i la conclusió que se'n pot extreure des del punt de vista de Catalunya.

En primer lloc, la marca Espanya que tantes vegades utilitzen els polítics i diaris espanyols com a símbol positiu, no és una marca amb bona imatge, valorada i respectada a l'exterior. En el dia d'avui, la marca Espanya està associada a una economia en crisi, amb un govern endeutat sense capacitat per tirar endavant, a un país corrupte i mafiós, on el partit i el president del govern estan vinculats a diverses trames de corrupció, d'adjudicació arbitrària de contractes públics a canvi de donacions, de cobrament de comissions, de comptabilitat falsa, d'evasió de capitals i de frau fiscal, i a una justícia parcial al servei del poder amb un president del Tribunal Constitucional militant del partit polític que governa i que no castiga els corruptes.

En segon lloc, la presentació de la candidatura de Madrid davant dels delegats del Comitè Olímpic Internacional (COI) va ser ridícula i patètica. La intervenció, suposadament en anglès, de l'alcaldessa de Madrid, la senyora Ana Botella, va ser penosa i grotesca. La dona no en té ni idea.

I en tercer lloc, una de les causes principals de la derrota de Madrid va ser la convicció del COI que la justícia espanyola és molt tova i tolerant amb el dopatge esportiu. El fet que el jutge arxivés el cas i absolgués tots els ciclistes acusats en l'operació Port (la xarxa de dopatge liderada pel doctor Eufemiano Fuentes, que només va ser condemnat a un any de presó i està en llibertat condicional) i es negués a facilitar als organismes esportius internacionals les proves recaptades durant la investigació, va enutjar i preocupar molt el COI. Per tot això, als catalans ens interessa allunyar-nos d'aquesta imatge tan nefasta que Espanya transmet al món. Nosaltres no som així.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell
àFRICA

Descobreixen a Botswana el segon diamant més gran de la història

Barcelona
Estats Units

Les actes de la Fed suggereixen que al setembre podria rebaixar els tipus d’interès

Economia

CCOO manté la vaga al Port Olímpic coincidint amb la Copa

Barcelona
Comerç

La Xina investigarà els subsidis a les importacions de lactis europeus

Barcelona