Economia

L'alcaldessa d'Elx vol tombar el Mercat Central

La regidora Mireia Mollà planteja al·legacions contra aquesta proposta i que e es promoga una remodelació consensuada entre les parts implicades

El projecte de remodelació del Mercat Municipal d'aquesta vila meridional del País Valencià contempla la demolició de l'actual Mercat d'Abastos d'Elx i la seua substitució per un gran aparcament en tres plantes sota la superfície i un nou edifici orientat, fonamentalment, a l'ubicació d'un gran establiment comercial de 1.800 metres quadrats i 40 establiments de mercat de dimensions reduïdes (uns 10 metres quadrats).

Aquesta actuació ha estat plantejada, sense que hi haja cap justificació o raonament que indique l'utilitat pública o la necessitat contrastada d'iniciar una obra de tan gran grandària, durada i cost que afectaria de manera notable i perjudicial al conjunt d'activitats econòmiques, de l'estructura i de la mobilitat del cor mateix de la ciutat.

Aquesta falta de Memòria justificativa vulnera la Llei de Contractes de les Administracions públiques i es motiu de paralització del procediment.

Per a Mireia Mollà, no hi ha cap estudi justificatiu de l'oferta de 400 places d'aparcament d'automòbils en una zona que disposa de places lliures en un radi de 200 metres a l'avinguda de la Comunitat Valenciana, Plaça del Teatre, els voltants del Palau d'Altamira i Passeig de l'Estació, ni de valoració sobre la congestió del trànsit, contaminació i perillositat pels vianants que aquest nou aparcament suposaria.

Aquesta actuació es totalment contraria a totes les indicacions que sobre mobilitat sostenible es fan a les grans ciutats i és desaconsellada per nombrosos experts a tot el món.

El plec de condicions per a l'execució del projecte, contradiu totalment el “cost zero” del que parla l'equip de govern municipal i l'alcaldessa, Mercedes Alonso, ja que es preveu una aportació municipal de més de 500.000 euros en “espècie” (amb una valoració que no inclou el lloc estratègic d'ubicació) i que representa una privatització d'un espai públic que l'actual corporació entregaria a una empresa privada per especular amb ell.

Per aquestes raons, la regidora ecovalencianista proposa que es donen per presentades les al·legacions en temps i forma i s'atenguen com en dret procedeix de manera que l'Ajuntament acorde retirar els plecs i condicions, així com arxivar totes les actuacions a què es refereixen i promoure una remodelació consensuada del Mercat Central d'Abastos d'Elx que permeta la seua reactivació i contribució a la dinamització i millora del centre de la ciutat, de manera integral i posant per davant els interessos de les parts implicades i de tota la ciutadania il·licitana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.