Economia

TURISME

Els ports de Palamós i Roses rebran un 45% més de creueristes l'any vinent

Roses quadruplicarà els resultats del 2013 i passarà de 5 a 19 escales

Es calcula que un 75% dels passatgers que fan escala a Palamós compren al municipi

Els ports de Palamós i Roses rebran l'any vinent un 45% més de passatgers i tindran un 32% més d'escales gràcies al creixement espectacular que es preveu el 2014 del port Roses, que passarà de cinc a dinous vaixells de creuer. Entre Palamós i Roses es preveu que l'any vinent es facin 57 escales de vaixells de creuer i 45.000 passatgers. Concretament, es preveu que al port de Palamós el 2014 hi passin 40.000 passatgers, fet que comportaria un increment d'un 33% respecte al 2013 i igualar les 38 escales d'aquest any. Per la seva banda, el port de Roses, que viurà la seva tercera temporada com a port de creuers, preveu l'any vinent arribar a les 19 escales i els 5.000 passatgers, i quadruplicar així els resultats del 2013.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va destacar ahir que, a l'oferta dels ports de Palamós (que és el segon més important de Catalunya per darrere del de Barcelona)i Roses, s'hi sumarà l'any vinent el de Sant Carles de la Ràpita, que tindrà les primeres sis escales, amb la previsió d'arribar al miler de passatgers. Font va destacar ahir que la diversificació de l'oferta que està promovent Ports de la Generalitat està obtenint bons resultats. “Es podia pensar que potenciant Roses es trauria passatgers de Palamós, però s'ha vist que és al contrari, les companyies valoren que els oferim propostes diferents que es complementen”, va assegurar.

L'impacte que deixaran aquests turistes al comerços, bars i restaurants de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita serà d'uns 3 milions d'euros –uns seixanta euros per passatger–. L'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, va destacar que el turisme de creuers està ajudant a dinamitzat l'economia del municipi, a desestacionalitzar la temporada turística i, també, a fidelitzar les companyies. Segons les dades de l'oficina de turisme de Palamós, un 75% dels creueristes que arriben decideixen quedar-se al municipi i compren al comerç local. El 35% restant se'n va i aprofita per visitar el call jueu de Girona, els pobles medievals de l'Empordà o el museu Dalí de Figueres. Com a exemple, va explicar que els passatgers d'un vaixell de creuer van gastar fins a 12.000 euros comprant gambes de Palamós en un sol dia.

Temporada rècord

Palamós va rebre ahir el penúltim vaixell de creuer de la temporada, el Crystal Serenity, de luxe i amb 888 passatgers a bord. L'últim serà demà, dissabte. Segons les dades de Ports de la Generalitat, aquest any hi ha hagut una temporada rècord. Palamós haurà rebut des del mes d'abril 30.000 passatgers en 38 escales. I Roses, un miler de passatgers en cinc escales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia