Economia

Garcia recrimina a Panrico i Alstom que la viabilitat “no passa només per rebaixar condicions laborals”

L'alcaldessa de Santa Perpètua fa una crida al consens i reconeix que “tothom haurà de fer concessions”

Isabel Garcia considera que les dues empreses s'han de “reinventar” per tal de buscar una solució a la situació actual

L'alcaldessa de Santa Perpètua (ICV-EUiA), Isabel Garcia, ha recriminat a Panrico i Alstom que la seva viabilitat “no passa només per rebaixar les condicions laborals”. Garcia ha reconegut la seva “preocupació” per la situació de les plantes que ambdues companyies tenen al municipi i ha fet una crida al consens reconeixent que “tothom haurà de fer concessions”.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha tingut contactes amb les direccions de les dues companyies i els seus treballadors per tal de fer d'intermediària en els conflictes que estan vivint i ha mostrat la seva esperança d'arribar a bon port. Ha alertat que “no pot ser que les mesures siguin només acomiadaments i augment d'hores de feina”.

Garcia ha considerat que les dues empreses s'han de “reinventar” per tal de buscar una solució a la situació actual i que les solucions no es poden carregar “només a les esquenes dels treballadors”. Pel que fa al cas de Panrico, ha recordat que hi havia propostes, com apostar per les marques blanques, que podrien contribuir a trobar aquesta viabilitat i que fa un any i mig els treballadors ja van acceptar reduir les condicions laborals. Ha afegit però que des del consistori no s'accepta “reduir l'empresa a la mínima expressió”. L'alcaldessa ha reconegut que si es compleix el nombre d'acomiadaments plantejat a la planta de Santa Perpètua, més de 150, suposaria “tancar o deixar tant reduïda la planta que no es podria fer viable”.

Pel que fa a Alstom, ha mostrat la seva sorpresa perquè el projecte del metro de Riad no es va adjudicar a la planta de la companyia a Santa Perpètua quan ha posat en valor que aquesta disposa de la tecnologia i la professionalitat per portar-ho a terme. Per això, García ha exigit a la direcció, amb qui s'ha reunit, que faci els màxims esforços perquè els projectes es quedin al país. Sobre l'ERO plantejat, ha recordat que els treballadors ja van acceptar rebaixar les condicions laborals i acomiadaments fa poc i per això ha exigit a la direcció que les solucions es busquin més enllà d'aquestes vies. “Tots haurem de fer esforços però no pot ser que amb l'excusa de la pèrdua de guanys en una planta concreta, doncs no es faci viable la planta a Santa Perpètua”, ha dit.

Davant d'aquests dos conflictes, Garcia ha ofert els serveis de l'Ajuntament per poder fer d'intermediari en tot allò que sigui necessari i ha demanat a la Generalitat que mantingui també la seva mediació. Ha alertat que l'acomiadament de tantes persones suposaria un impacte molt negatiu tant per a Santa Perpètua com per als municipis de l'entorn i el Vallès Occidental en general.

“Fem una crida al consens i al sentit comú. En els moments que estem tothom ha de fer concessions, però no pot ser que sempre sigui carregant-los a les esquenes dels treballadors”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona