Les Jornades de la Tòfona de Morella són un referent del turisme gastronòmic
Estan previstes per febrer i març i conciten l'atenció de moltes persones i de professionals de l'hostaleria
Morella ha presentat l'onzena edició de les seves jornades gastronòmiques per excel·lència, les de la Tòfona. Aquestes s'han consolidat com un referent de la bona cuina, aplegant a la seva onzena edició i superant el nombre de visitants any rere any. Els menús dels onze participants es podran degustar fins al dia 9 de març i, els dies 1, 8 i 22 de febrer i 1 de març, es realitzaran showcookings.
En la posada de llarg d'aquestes jornades, els restauradors presentaran les novetats i es comptarà amb un convidat de luxe a la Llotja de l'ajuntament de Morella: Miguel Barrera, del restaurant Cal Paradís de Vall d'Alba, únic amb una estrella Michelin a la demarcació de Castelló.
Els restaurants participants a les Jornades de la Tòfona 2014 són Blanca, Casa Roque, La Castellana de Benassal, El Faixero de Cinctorres, Daluan, Rey Don Jaime, La Fonda, La Fonda Moreno, Mesón del Pastor, Lola i el Cardenal Ram.
Els menús costen sobre uns 30 euros, el que suposa un preu assequible si es té en compte l'elevat preu del quilo de la tòfona, que se situa sobre els 600 euros. Els plats d'aquests menús estan protagonitzats per la tòfona, ja que és un ingredient que combina molt bé amb menjars de cullera, carns i, fins i tot, postres.
A més dels onze menús que es poden degustar a les Jornades de la Tòfona, els restauradors també mostraran els secrets d'aquest ingredient culinari amb diferents show-cookings els dissabtes 1, 8 i 22 de febrer i l'1 de març, a l'ajuntament de Morella. Mitjançant aquesta iniciativa, que ha tingut una gran acollida en els dos anys anteriors en els que s'ha realitzat, es podrà aprendre de restauradors que participen en les jornades i degustar els diferents plats.