Economia

EMPRESA

Miquel Alimentació potenciarà el negoci majorista per créixer

El grup Miquel Alimentació, amb seu a Vilamalla, preveu tornar a créixer els anys vinents a través del negoci majorista a l'Estat espanyol –amb gestió regionalitzada– i l'avenç de l'exportació, i el 2016 preveu cobrir l'Estat amb els cash&carry Gros Mercat, amb l'entrada ja preparada a les Canàries i el País Basc, i més endavant a Galícia, Astúries i Cantàbria, segons va explicar el director general, Pere Laymon.

Segons l'agència Europa Press, en una conferència en els Esmorzars PWC Laymon va explicar que entre els anys 2008 i 2010 el grup va aconseguir els millors resultats de la seva història –per sobre dels 1.000 milions de facturació–, el 2011 es va mantenir i el 2012 va començar a caure, per la qual cosa el 2013 va reestructurar l'organització per descentralitzar les decisions a sis àrees regionals i va invertir sis milions d'euros en preus. “Hem castigat els resultats del 2013 per tornar a créixer el 2014 per sobre dels resultats del 2012”, va dir. Miquel Alimentació ha facturat 920 milions el 2013 i preveu arribar als 936 el 2014, malgrat que l'any passat va vendre la xarxa de supermercats propis –de les cadenes Suma i Spar– per centrar-se en les franquícies i en el negoci majorista. Aquest any preveu 63 obertures de franquícies Spar i Suma, i passar de 56 Gros Mercat a 63, a més d'obrir vuit establiments anuals d'“autoservei a l'engròs” compactes –de 2.000 m²– per a petites poblacions en què les grans multinacionals distribuïdores no tenen interès. El grup també donarà servei a petites cadenes independents. Des del 2010, Miquel Alimentació ofereix encarregar-se de les compres i la logística de cadenes de supermercats locals per reduir-ne els costos. L'empresa gironina Valvi i l'andorrana Pyrénées estan entre els seus clients i té en marxa 17 negociacions a tot l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia