Economia

Arrenca el judici contra el comitè de vaga de Panrico per paralitzar l'activitat de la planta

Empresa i treballadors han intentat sense èxit arribar a un acord minuts abans de la vista

La companyia els reclama cinc milions d'euros en concepte de danys i perjudicis

El judici contra els treballadors de Panrico que han paralitzat l'activitat a la planta de Santa Perpètua de Mogoda ha començat a les dotze dels migdia. L'empresa reclama 5 milions d'euros als membres del comitè de vaga en concepte de danys i perjudicis com a conseqüència de l'aturada. Els treballadors ho consideren desproporcionat i entenen que la direcció atempta amb aquest procés contra el dret a vaga. La Generalitat va intentar fer la mediació entre les dues parts aquest dimecres i minuts abans de la vista també s'ha produït, sense èxit, una trobada entre els advocats de l'empresa i treballadors.

Els comitè de vaga de Panrico veu “insuficient” l'intent de mediació que ha posat la Generalitat sobre la taula en les últimes hores, tot i que aquesta tarda la proposta es portarà davant l'assemblea. Els treballadors, que compleixen ja quatre mesos d'aturada, reivindiquen el seu dret a “fer vaga sense repercusions” a les portes d'un judici en què l'empresa els reclama 5 milions d'euros. D'altra banda, CCOO estudia presentar una querella contra el conseller delegat de Panrico, Carlos Gila, que hauria insinuat que els treballadors de Santa Perpètua de Mogoda podrien enverinar el producte que surt de la planta.

Els treballadors s'han concentrat a les portes dels Jutjats de Sabadell, on se celebra un judici en què l'empresa reclama 5 MEUR als deu membres del comitè de vaga. Felix Yela, un dels acusats ho considera “desproporcionat, exagerat i descomunal”. Segons Yela, Panrico val “desindicalitzar” la planta de Santa Perpètua.

En total, s'hi han reunit prop de mig miler de persones que han donat suport als treballadors encausats. Entre ells, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, i l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia. Herrera ha lamentat que la situació de Panrico és culpa d'una reforma laboral que permet acomiadaments “low cost” i que ara es “carrega” una indústria important per a Catalunya.

Garcia qualifica d'”indignant” la situació que viu l'empresa del municipi i recorda que, fins ara, només els treballadors han fet concessions. L'alcaldessa reclama a la direcció de Panrico que faci viable l'empresa però garantit la “dignificació” dels llocs de treball.

Els treballadors protesten contra un ERO que afecta 254 treballadors i que preveu rebaixes salarials de fins al 27% del salari per als treballadors que continuïn a Panrico. Després de quatre mesos, l'empresa considera que la protesta genera uns danys i perjudicis milionaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona