Empreses

Euroquímica tanca un acord industrial amb la firma de pintures Wörwag

La multinacional alemanya, especialitzada en pintura per a automòbils, s'enforteix al mercat espanyol amb la nova seu de l'empresa de Dosrius

El pacte garanteix l'activitat a Dosrius i permetrà obrir nous mercats
Tenim la virtut de ser àgils per donar resposta a sectors específics

La companyia alemanya Karl Wörwag, amb seu central a Stuttgart, especialista en la fabricació de pintures per l'automòbil, tenia interès a trobar una fàbrica de pintures a Catalunya des d'on poder produir i ubicar les seves oficines i laboratori per desembarcar al mercat espanyol. Finalment, després de mesos de converses s'ha tancat l'acord de col·laboració amb l'empresa Euroquímica de Dosrius, una empresa amb més de 50 anys d'experiència en la fabricació i comercialització de pintures i recobriments especials.

La multinacional alemanya traslladarà a la seu d'Euroquímica els directius i tècnics destinats a cobrir el mercat espanyol i podrà fer ús dels laboratoris per realitzar colors, ajustos i controls de la fabricació dels seus productes per a l'automòbil. Segons va explicar el director de Wörwag Iberia, Joan Herrera, l'empresa de Dosrius ofereix les “màximes garanties i l'experiència industrial per expandir el negoci subministrant pintures tècniques i especials”. Els beneficis de l'acord segons el director general d'Euroquímica, Pere Mateu, permetrà, a més d'implantar Wörwag al territori espanyol, assegurar els llocs de treball d'Euroquímica, on els accionistes són els treballadors. “Hem pogut sobreviure a la crisi gràcies a la nostra tossuderia per innovar en segments específics i ser altament especialistes en productes que requereixen els nostres clients”, assegura el directiu d'Euroquímica.

L'empresa de Dosrius, amb una plantilla de 50 persones, ha notat els darrers anys una forta aturada de l'activitat, en bona part per l'aturada en el sector de la construcció i de l'obra pública, sobretot en grans infraestructures. “La innovació i l'exportació ens han permès sobreviure aquests darrers anys”, explica el directiu.

Euroquímica serveix als seus clients productes per a la protecció i conservació per fer aplicacions a grans infraestructures que han de tenir garantida la durabilitat. També hi ha indústries que es fan el seu propi manteniment i distribuïdors que venen les pintures que fabriquen a professionals de la pintura i recobriments. Amb la disminució de productes per a la protecció ja fa anys que l'empresa ha potenciat una altra línia per a la decoració de peces industrials, on els clients fan servir les pintures per als seus propis manufacturats.

Aquests nínxols del mercat tan específics han permès esquivar la crisi que manté aturat el mercat intern, segons explica el gerent de l'empresa. “La nostra virtut és que tenim l'agilitat per donar resposta als clients en aquests segments tan específics i amb enginy hem pogut sortir d'aquest tempestuós moment econòmic sense haver de cedir la propietat de l'empresa i conservar els màxims llocs de treball possibles”, apunta el gerent. Amb el posicionament de la companyia alemanya s'assegura l'activitat a Dosrius amb un increment de les comandes.

Euroquímica va facturar l'any passat 9 milions d'euros amb una producció de 2,5 milions de quilos de pintura a l'any. Actualment les instal·lacions d'Euroquímica tenen una capacitat productiva de 4,5 milions de quilos anuals.

La firma Wörwag distribuirà els productes que es fabriquen a Stuttgart a través del centre logístic de Dosrius, fet que ha obligat a cedir espai dels magatzems.“És un reconeixement haver estat auditats i validats per aquesta companyia i finalment escollits per garantir la producció tant del seu mercat com del nostre. Esperem que hi hagi acord per molts anys”, apunta el gerent.

Nous mercats.

Les exportacions representen actualment un 20% de la producció d'Euroquímica. El principal mercat és el francès, on s'han implantat gràcies a la filial que tenen a Auterive des de l'any 2000. Immersa en el procés d'internacionalització, l'empresa ha anat obrint mercat a Itàlia, Portugal, Polònia, Rússia i Romania. Des de fa uns anys també tenen clients al nord d'Àfrica, a Algèria, Marroc, i al Senegal i Togo. Euroquímica també ven pintures al continent americà, a Cuba. Segons explica Pere Mateu, la voluntat del nou acord és poder incrementar el volum de negoci i seguir invertint en captació de nous clients arreu del món.

Els dos directius de les empreses van rebre fa unes setmanes les felicitacions per l'acord de part del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que es va desplaçar fins a les instal·lacions de la fàbrica de Dosrius.

Facturació

9 M€

Treballadors

50

Any de fundació

1962

Els fundadors, Joan Bufí i Joan Planas, van fundar l'empresa de pintures a Mataró i el 1973 la van cedir a la vintena de treballadors que van passar a ser-ne els principals accionistes.
treballs

Pintures per al Fòrum i el túnel del Cadí

La pintura que recobreix l'edifici del Fòrum és especial ja que durant el dia capta la llum solar i a la nit deixa anar llum amb un color fluorescent. Aquest producte, com d'altres dissenyats per a la protecció i conservació d'estructures, ha estat produït per Euroquímica. També les pintures antilliscants i anticorrosives han sortit dels laboratoris d'aquesta empresa de Dosrius per anar a les pistes i les instal·lacions dels aeroports de Barajas, del Prat, Bilbao i Saragossa. Altres treballs que s'han fet amb productes especials han estat per encàrrec del Gran Teatre del Liceu i per a la protecció dels túnels del Cadí, de Viella i el Pertús. Més enllà de les pintures per protegir grans instal·lacions n'hi ha que han de servir per a la decoració de peces industrials presents a objectes de vidre, plàstic i metall. Euroquímica pot pintar des de les xapes de cervesa fins al vidre d'una ampolla de perfumeria o les càpsules de les ampolles de vi o cava, amb l'aplicació dels vernissos per a metalls, o les pintures que protegeixen i decoren peces de plàstic com ara taps de colònia components per a l'automòbil, aparells elèctrics i electrònics. L'empresa té una cartera de 600 clients repartits per tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia