Economia

Transwences crea cent llocs de treball a Santa Perpètua

L'empresa de transport de fruita, de Sant Quirze del Vallès, inverteix vuit milions a crear una nova divisió farmacèutica

La modificació urbanística que ho permet dóna compliment a una sentència

L'empresa de logística Transwences invertirà vuit milions d'euros en la implantació d'una nova seu a Santa Perpètua de Mogoda, on crearà un centenar de llocs de treball. Es tracta de la segona empresa més important de Catalunya en el transport de fruita i verdura, i amb aquesta ampliació obrirà, segons l'agència ACN, una nova línia de distribució logística internacional de productes farmacèutics. Per fer-ho possible, la Generalitat i l'Ajuntament van signar ahir una addenda al conveni marc que regula els àmbits de desenvolupament previstos en el pla director urbanístic de Gallecs. Tots els signants mantenen que l'acord preveu la preservació de la zona de Gallecs.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el director de l'Incasòl, Damià Calvet, van signar ahir l'addenda que dóna compliment a una sentència del Tribunal Suprem que deixava sense efecte la modificació puntual del pla general municipal d'ordenació per adaptar-lo al pla director urbanístic de Gallecs, que es va fer el 2008 i que suposava traslladar 50.000 metres quadrats de sostre industrial als antics terrenys de Samsung, a l'àmbit de Mogoda. Aquesta modificació permetrà la instal·lació de Transwences, una empresa de Sant Quirze del Vallès dedicada fins ara al transport de fruita i verdura. La companyia vallesana invertirà vuit milions en dues fases: quatre per a la construcció inicial de naus i les adequacions de l'emplaçament i quatre més en fases posteriors de creixement de futur. L'empresa té actualment 140 treballadors i té previst crear-ne cent més gràcies a la instal·lació a Santa Perpètua i l'obertura de la nova línia farmacèutica.

LA XIFRA

8
milions d'euros
és el que invertirà l'empresa de Sant Quirze del Vallès en dues fases.

Preservar l'entorn

Tant Vila com Garcia i Calvet van fer molt èmfasi en el fet que en tot moment s'ha buscat “l'equilibri” entre la preservació de l'entorn de Gallecs i la instal·lació de noves activitats econòmiques a la zona. Aquesta és una de les qüestions que més polèmica ha provocat en el ple municipal de Santa Perpètua, ja que hi ha grups que no veuen amb bons ulls la instal·lació d'activitat industrial a la zona. L'alcaldessa va insistir t en el fet que la modificació del pla es farà sempre de tal manera que quedarà preservada la zona de Gallecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia