Economia

Sanofi ha invertit en cinc anys 42 milions d'euros en la planta de Riells i Viabrea

La multinacional farmacèutica fabrica a les comarques gironines 2.995 milions de comprimits l'any, el 80% dels quals s'exporten a tot el món

La multinacional francesa Sanofi ha invertit en els darrers cinc anys 42 milions d'euros en la planta que el grup té a Riells i Viabrea –l'única que la farmacèutica té a l'Estat espanyol–. Aquesta inversió, inclosa en el pla estratègic del grup, ha permès a l'empresa gironina construir una nova planta de fabricació de 2.400 metres quadrats i comprar maquinària de tecnologia punta “per poder produir en condicions”, segons va explicar ahir el director de l'empresa gironina, Joan Casajuana.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va visitar ahir l'empresa i va subratllar que “és un orgull” per a Catalunya tenir-hi situada una empresa que “és capdavantera al sector i al món”. “Per a Catalunya és important disposar de centres industrials de referència internacional com és aquest de Sanofi, que, amb més de 40 anys en el territori, ens ajuda a mantenir una posició de competitivitat per atreure i retenir inversions industrials de qualitat”, va dir el conseller.

239 treballadors

El centre industrial de Sanofi a Riells i Viabrea dóna feina a 239 persones i està especialitzat en la fabricació de medicaments sòlids (comprimits, comprimits recoberts i càpsules). El 80% de la producció de la planta gironina de Sanofi s'exporta, i els seus principals mercats són França, Alemanya i Itàlia. Els medicaments que es produeixen en aquest centre estan a disposició dels pacients en una gran part del món, incloent-hi països com ara Grècia, Bèlgica, Àustria, la República Txeca, Hongria, els Països Baixos, Bulgària, Romania, Noruega i Portugal. A més, els productes que surten de Sanofi de Riells també s'exporten a Rússia, travessen l'Atlàntic (l'Argentina i el Brasil) i arriben a alguns països africans i asiàtics. “Amb l'ampliació i la nova maquinària estem en condicions de subministrar en mercats tan exigents com la Xina o Austràlia”, va dir el director de la planta, Joan Casajuana.

60 milions d'unitats

Actualment, Sanofi de Riells i Viabrea produeix uns 60 milions d'unitats, que equivalen a 2.995 milions de comprimits recoberts i càpsules i 359 referències. Això suposa més de 30 productes diferents fabricats per a més de vint patologies.

La planta de Riells i Viabrea es va crear ara fa 42 anys. Les instal·lacions estan situades en uns terrenys de 66.800 metres quadrats i els edificis del centre de producció n'ocupen uns 20.000.

En total el grup descobreix, desenvolupa i distribueix solucions terapèutiques centrades en les necessitats dels pacients. Disposa de 114 centres de producció repartits en 41 països a tot el món. Entre les seves branques, hi ha la producció de medicaments per a diabetis, vacunes humanes i malalties noves, i la salut animal. La multinacional cotitza a la borsa de París i a la de Nova York.

LES XIFRES

2.400
metres quadrats
fa la nova planta de fabricació que Sanofi ha construït a Riells en els darrers cinc anys.

LA FRASE

Hem de ser competitius i mostrar excel·lència en tot el que fem en aquest centre
Joan Casajuana
DIRECTOR DE LA PLANTA DE SANOFI DE RIELLS I VIABREA
60
milions d'unitats
es produeixen a Riells. Aquesta xifra equival a 2.995 milions de comprimits i càpsules.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia